RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Eylül 2013, Pazar 10:22:41 tarihnde eklendi. 800 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Rusya İşbirliği

DİMİTRİ MEDVEDEV, RUS – ABHAZ HÜKÜMETLERİ ARASINDA YAPILAN ANLAŞMAYA BAĞLI OLARAK, TIP ALANINDA YARDIMLAŞMA PROJESİNİ ONAYLADI.
Abhazya, Rusya İşbirliği 15/09/2013. /ITAR – TASS/. Rusya Federasyonu Hükümeti, Abhazya ve Rusya Hükümetleri arasında imzalanan işbirliği anlaşması gereğince tıp alanında, tedavi, teknoloji ve ilaç temini sağlanması amacı ile düzenlenen yardımlaşma projesini onayladı.


Rusya Federasyonu Hükümeti Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan habere göre, Başbakan Dimitri Medvedev tarafından, yardım anlaşması öncesinde Rusya Sağlık Bakanlığı ve Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında yapılan görüşmelere bağlı olarak herhangi bir değişiklik yapılmadan tarafların onayına bağlı olarak yürürlüğe konuldu.


Anlaşma gereğince, Abhazya ve Rusya topraklarında bulunan iki ülke vatandaşlarının, sağlık başvurularında ücretsiz olarak tedavi ve tıbbi yardım görmelerine olanak sağlanıyor. Vatandaşların yaşamsal sağlık tehdidi altında bulunması halinde ulaşım koşulları dahil olmak üzere bulunduğu ülkede tıbbi bakım alması sağlanıyor. Benzer tıbbi yardım, gebelik ve doğum ile bağlantılı rahatsızlıklarda da kadına bu haklardan yararlanma olanağı sağlıyor.


Anlaşma belgesinde, ayrıca ülkelerin vatandaşlarının bulunduğu ülkedeki olağan tıbbi hizmet koşullarından yararlanmasını da sağlıyor. Anlaşma koşulları kurumlar arasında hazırlanacak olan gerekli prosedürlerin imzalanması sonrasında 30 gün içerisinde yürürlüğe girecek.


Kaynak: www.apsnypress.info         
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.