RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Eylül 2013, Cuma 20:45:40 tarihnde eklendi. 906 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, BM, AB, AGİT Görüşmesi

ABHAZYA TARAFI, GÜNEY KAFKASYA’DA GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI İÇİN YAPILAN CENEVRE GÖRÜŞMELERİNE YENİ BİR PARADİGMA SUNUYOR
Abhazya, BM, AB, AGİT Görüşmesi 13/09/2013. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, bugün Suhum’u ziyaret eden Güney Kafkasya’nın Güvenliği için Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin eş başkanları ile yaptığı görüşme sonrasında gazetecilere “Bizler, Cenevre görüşmelerindeki konumumuz için yeni bir paradigma (kurumsal çerçeve) görüştük” açıklamasında bulundu.


Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrar Ortamının sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin 25. Turunun 5 -6 Kasım 2013 Tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyor.


Vyacheslav Chirikba, BM, AB ve AGİT Eş Başkanları ile yapılan görüşmede, yeni insani yardım sorunları ve Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlarının Avrupa Birliği topraklarında ulaşım haklarının AB yasaları çerçevesinde yeni bir yaklaşıma gereksinim olduğu konularının görüşüldüğünü söyledi. Vize politikasındaki bu değişim sayesinde, Abhaz okullarındaki orta öğrenim diplomalarının kabulü ve ayrıca liberal politikalar sayesinde iş adamlarının Avrupa ülkelerinde iş seyahatleri yapmaları için geçerli bir ortam yaratacaktır.


Vyachesla Chirikba “Bu sorunların ortadan kalkması ile yurtdışında normal bir çalışma ortamı gündeme gelecektir. Bizler başka konuları da görüştük” dedi.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, gazetecilere, BM, AB, AGİT gibi büyük kurumlar ile Rusya ve ABD gibi önemli küresel aktörlerle birçok sorunu karşılıklı görüş alışverişi ve tartışma ortamı yaratıldığı vurgulamasında bulundu.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı “Bizler Cenevre görüşmelerinden en yüksek düzeyde yararlanmayı hedefliyoruz. Bunun önemli olduğunu biliyorum” dedi.


Vyacheslav Chirikba, Abhazya tarafının resmi hedefinin Abhazya ve Gürcistan arasında güç kullanılmaması anlaşmasının imzalanması olduğunu vurgulayarak “Ancak Gürcistan, hala bizlerle bu anlaşmayı imzalamayı reddediyor, bu durum bizi rahatsız etmiyor” dedi.


Vyacheslav Chirikba, halen yürürlükte olmayan güç kullanılmaması anlaşmasını imzalaması için, uluslararası toplumun desteği ile Gürcistan yönetimini ikna edeceğinden umutlu olduğunu belirterek “Bu güç ve zaman gerektirir, ancak bizler sabırlıyız. Bu sorun uluslararası toplum için çok önemlidir” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info               


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.