RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Eylül 2013, Cuma 09:31:19 tarihnde eklendi. 620 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Soruşturma Sürüyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB, BAŞSAVCI SAFARBEY MİKANBA İLE SUİKASTI GÖRÜŞTÜ
Soruşturma Sürüyor 13/09/2013.  Apsnypress Haber Ajansı’nın Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Resmi Sözcüsü Kristian Bjaniya’dan aldığı bilgiye göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 12 Eylül Perşembe günü, Başsavcı Safarbey Mikanba ile 9 Eylül’de Rusya Federasyonu Abhazya Büyükelçi Yardımcısı Dmitry Vishernev Suikastı hakkında sürdürülen soruşturma hakkında toplantı düzenledi.


Safarbey Mikanba, 2 Ekim 2008 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Ceza Mahkemeleri ve Rusya Federasyonu Ceza Mahkemeleri arasında imzalanan karşılıklı yardımlaşma protokolü uyarınca, Abhazya Soruşturma Komitesi ve Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi arasında suikast soruşturması amacı ile adli tıp uzmanları olmak üzere hukuki işbirliği yapıldığını belirtti. Soruşturma ile ilgili olarak Rusya Federasyonu topraklarında, suç ile ilgili bazı bulgulara da ulaşıldığını söyledi.


Abhazya Başsavcısı, Rusya Federasyonu Kuzey Kafkasya Bölgesi Soruşturma Komitesi Başkanı ile soruşturmanın birlikte sürdürüldüğünü söyledi.


Safarbey Mikanba, Devlet başkanına Abhazya ulusal mevzuatına uygun olarak, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti kurumları arasında ceza, soruşturma, takip ve önlemlerin alınmasında işbirliği ve yardımlaşma çalışmalarının etkinleştirilmesi hakkında hazırlanan bir raporu sundu.


Aleksandr Ankvab, Abhazya’da yaşanan suçların erken teşhis edilebilmesi için yetkililerin Rus meslektaşları ile operasyonlarda ki işbirliğinin önemine dikkat çekti.


Kaynak: www.apsnypress.info       
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.