RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 09:47:46 tarihnde eklendi. 604 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya G. Osetya'ya asker gönderiyor

ABHAZYA VE KUZEY KAFKASYA; GÜNEY OSETYA'YA DESTEK İÇİN ASKER GÖNDERİYOR
Abhazya G. Osetya'ya asker gönderiyor 08/08/2008. ITAR-TASS Haber Ajansının bildirdiğine göre Gürcistan Silahlı Kuvvetleri, Güney Osetya'ya karşı saldırıya geçti. ajans haberlerine göre gece boyunca ağır silahlar ile Güney Osetya topraklarına ateş açan Gürcistan, saldırıya geçti, saldırı sırasında 5 adet savaş uçağı ve helikopterler Güney Osetya topraklarını bombaladı. sınır boyunda bulunan beş Güney Osetya köyünü işgal etti. Köylerde bulunanların yaşamlarından endişe ediliyor. Saldırı sırasında ilk alınan haberlere göre 15 kişi yaşamını yitirdi, onlarca yaralı var.

Gürcistan'ın askeri uçaklar ile saldırısı sonucunda bölgede görev yapan BDT Barış Gücü askerlerinden ilk belirlemelere göre 3 askerin yaralandığı ve öle askerlerinde olabileceği belirtildi.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV başkanlığındaki devlet Güvenlik Komitesi; Kremlin'de acil olarak toplantı yapıyor. Rusya Başbakanı Vladimir PUTİN; pekin2de yapmış olduğu açıklamada bütün BDT Devlet Başkanlarının Gürcistan'ın saldırgan tutumunu protesto etmelerini istedi.
BM. güvenlik konsey Rusya'nın çağrısı üzerine acil olarak toplandı, ancak toplantı sonucunda herhangi bir karar alınamadı. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitali ÇURKİN; Gürcistan'ın derhal ateşkes ila ederek eski mevzilerine geri dönmesini istedi.

Kuzey Osetya Devlet Başkanı MAMSUROV ve Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard KOKOYTI, Tsinvali'de acil olarak toplantı yaptılar ve saldırı karşısında yapılacak olanları görüştüler.

Abhazya Devleti; Güney osetya'nın yanında olduğunu bildirerek. güney Osetya'ya askeri birlik gönderdi. Kuzey kafkasya devletlerinde de Güney osetya'ya gitmek üzere gönüllüler toplanmaya başladı.

Güney Osetya'nın Moskova'da ki temsilcisi, bugün yaptığı basın toplantısında; dünya ülkelerinin Gürcistan'ın saldırıları karşısında sessiz kalmasının manidar olduğunu ve tüm dünyanın bugün Güney Osetya'nın yanında olması gerektiğini belirterek, Güney Osetya vatandaşlarının aynı zamanda Rusya Vatandaşı olduğunu ve rusya2nın vatandaşlarını korumak gibi bir görevinin olduğunu söyledi.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.