RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Eylül 2013, Salı 00:06:45 tarihnde eklendi. 686 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus Dışişleri Açıklaması

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “ABHAZYA’DAKİ RUS DİPLOMAT CİNAYETİ, BÖLGEDE İSTİKRARI BOZMAYI HEDEF ALMIŞTIR”
Rus Dışişleri Açıklaması 10/09/2013. REGNUM Haber Ajansı’nın 9 Eylül Pazartesi günü, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Basın Bölümünden aldığı bilgiye göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Abhazya Cumhuriyeti’nde bulunan Rusya Federasyonu Büyükelçiliği’nde 1. Sekreter görevinde bulunan diplomat Dmitry Vishernev ve eşine karşı düzenlenen cinayet girişiminin, Rus – Abhaz dostluk ilişkilerini, Abhazya ve bölgede var olan istikrar ortamını bozmayı hedef alan ve soğukkanlı olarak işlenen “iğrenç bir suç” değerlendirmesi yapıldı. 


Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Açıklaması “Dimitri Vishernev, yetenekli ve başarılı bir diplomat olarak ülkesine özverili bir çalışma ile hizmet eden, Rus dış politikası tarihinde parlak bir kişilik ve örnek insan olarak yerini alacaktır. Ailesi ve çalışma arkadaşlarına en içten başsağlığı dileklerimizi iletir, anısını her zaman için kalbimizde yaşatacağımızı belirtiriz.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, cumhuriyetin olay karşısında derin bir şok içerisinde olduğu belirtiliyor “Rus Diplomata karşı düzenlenen menfur cinayet bizim ortak trajedimizdir. Rusya Federasyonu ve Rus Halkı ile ilişkilerimizin halkımız açısından mutlak bir değeri bulunmaktadır” vurgulaması yapılıyor.


Rus diplomatımızın öldürülmesi ve eşinin ağır yaralanması olayını,  Abhaz meslektaşlarımız ile birlikte soğukkanlı olarak belirtiyor ve Rus – Abhaz dostluk ilişkilerini, Abhazya ve bölgede var olan istikrar ortamını bozmayı hedef alan ve soğukkanlı olarak işlenen “iğrenç bir suç” değerlendiriyoruz” 
    


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1705260.html#ixzz2eQEBXelh


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.