RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Ağustos 2013, Cuma 16:18:40 tarihnde eklendi. 1142 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gunda'ya Büyük Ödül

ABHAZYA CUMHURİYETİ KADIN FOLK ŞARKI GURUBU “GUNDA” BULGARİSTAN’DAKİ ULUSLARARASI FESTİVALDE BİRİNCİ OLDU
Gunda'ya Büyük Ödül 30/08/2013. Abhazya Cumhuriyueti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü’nden verilen bilgiye göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, bugün, Bulgaristan’da düzenlenen Uluslararası müzik Festivalinde birinci olan Abhaz “Gunda” Kadın Folk Şarkı Grubunu kutladı.


“Gunda” Kadın Folk Şarkı gurubu şefi ve sanat yönetmeni Roza Çamagua toplantı sırasında yaptığı konuşmada “Bizlerin temel hedefimiz, saygınlığı büyük olan böyle bir uluslararası festivale katılmaktı. Ancak bizler, almış olduğumuz zaferden dolayı da gurur duyuyoruz” dedi.


Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Bulgaristan’ın Burgaz kentinde düzenlenen “Uluslararası Folk Festivali 2013” hakkında bilgi aldı.


Roza Çamagua “Bizlerin heyecanı, dünyanın dört bir tarafından tanınmış saygın ekiplerin festivale katılması ve oylamanın halk sanatının önde gelen uzmanları tarafından yapılmasından kaynaklandı” dedi.


“Gunda” Ekibi, festival yarışmasında farklı birkaç türde şarkı sunumu yaptı. Abhaz ekibinin ayırt edici özelliği, sunum sırasında dışarıdan ses ve müzik aleti katkısı olmadan, eserlerini ve müzik aletlerini canlı olarak sunumu oldu.


Festivalin Uluslararası Jürisi “Gunda” Ekibine 6 Dalda en üst düzeyde diploma ile ödüllendirdi. “Katılım Ödülü”, “Halk Geleneklerini En Güzel Koruyan Gurup”,  “Uluslararası 2013 Festivali Şampiyonluk Diploması”, Festivalin En Yüksek Ödülü Olan “Altın Madalya” ve “Altın Orpheus”


Roza Çamagua, Devlet Başkanı’na vermiş olduğu destek nedeni ile teşekkürlerini iletti.


Aleksandr Ankvab, konuşmasında gurup sanat yönetmeni ve topluluğa elde etmiş oldukları zafer ile ilgili olarak teşekkür ve tebriklerini belirterek, devlet olarak destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.         


http://www.youtube.com/watch?v=cp_QMqi64_8


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.