RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Ağustos 2013, Çarşamba 21:52:46 tarihnde eklendi. 659 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab, Kazaklara Konuştu

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB “BİZLER, BUGÜN HALA SAVAŞIN BIRAKTIĞI ACI MİRAS SÜRECİNDEN GEÇİYORUZ”
Ankvab, Kazaklara Konuştu 28/08/2013.  Ağustos – Eylül ayları içerisinde, geçen birkaç yıl her anlamda Kuban Kazaklarının her anlamda en yakın komşusu olan Abhazya Cumhuriyeti Başkanı Aleksandr Ankvab sorularımızı yanıtladı.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, “MK – Kuban”  «МК» на Кубани» Gazetesine özel röportaj verdi. Devlet Başkanı içerisinde 2014 Sochi Kış Olimpiyatlarına hazırlık çalışmaları (yılın son yedi ayı içerisinde olimpiyat inşaatı nedeni ile Abhazya Devleti kasasına 1 Milyar Ruble’den fazla para girdi) olmak üzere “MK Kuban” «МК» на Кубани» Gazetesinin sorularını yanıtladı.


Soru – Abhazya Cumhuriyeti bu yıl “çifte yıldönümü” kutluyor, Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının tanınması ve 1992 – 1993 Ulusal Kurtuluş Savaşı Zaferi’nin 20. Yıldönümü. Bugün için, aradan geçen zamanı değerlendirebilir misiniz?


Aleksandr Ankvab – Aradan geçen yirmi yıl boyunca birçok olay yaşandı. 1992 – 1993 Kurtuluş Savaşı sonrasında özellikle ilk yıllar başta olmak üzere zor aşamalardan geçtik. Ancak, yaşanan bütün zorluklara rağmen halkımız ayakta kaldı. Bizler hala savaş döneminin acı mirasını yaşını yaşıyoruz. Beş yıl önce bizim tarihimiz açısından çok önemli bir olay yaşandı – Abhazya Cumhuriyetinin bağımsızlığı Rusya Federasyonu tarafından tanındı. Bu kararın alınması, bizlerin Rusya halkı ile olan manevi toplumsal bağların varlığı ile daha da kolaylaştırdı. Rusya Federasyonu Devleti Yönetimi tarafından Abhazya için çok önemli olan kararlı ve cesur bir adım atılmıştır.  Bu radikal adım, ülkemizin kalkınmasının yolunu temelden değiştirdi.


Soru – Üst düzeyde ilişkiler sürüyor mu? Siz, 15 Ağustos’ta Sochi’de Vladimir Putin ile görüştünüz…


Aleksandr Ankvab – Şu anda, Abhazya’nın yeni bir Kalkınma Yatırım Programı için etkin bir biçimde çalışıyoruz. Bu program ayrıca Rusya Federasyonu’nun mali desteği ile gerçekleşiyor. Görüyorsunuz ki, Rus – Abhaz ilişkileri oldukça dinamik bir biçimde gelişiyor.


Elbette ki, bağımsızlığımızın uluslararası toplumda yüksek oranda tanınması önemlidir. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bizim temel görevimiz – yasal  demokratik bir devlet yapısını inşa etmektir.    


http://kuban.mk.ru/article/2013/08/28/906156-aleksandr-ankvab-myi-i-segodnya-preodolevaem-tyazheloe-nasledie-voynyi.html


Kaynak: www.apsnypress.info


 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.