RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Ağustos 2013, Salı 13:56:25 tarihnde eklendi. 701 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB’den Şaka’ ya Destek

AVRUPA BİRLİĞİ (AB) “PUTİN’İN ABHAZYA ZİYARETİ, GÜRCİSTAN’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE EGEMENLİK HAKLARI İLE TUTARLI DEĞİL”
AB’den Şaka’ ya Destek
27/08/2013. Değerli okuyucular, Rusya federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Abhazya ziyareti Avrupa diplomasisinde gündemini koruyor. Vladimir Putin, sanki ilk kez Abhazya’yı ziyaret etmiş gibi, Avrupa Birliği (AB) tarafından da protesto edildi. AB’nin tepki haberi, Abhazya’nın geleceğinin AB içerisinde olacağını umanların dikkatine sunulur.


/REGNUM HA/ Gürcistan’da görev yapan AB Kurumları Temsilcileri ve Gürcistan’daki AB Temsilciliği tarafından, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Abhazya’ya yapmış olduğu son ziyaretin Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına uymadığına inandıklarını belirten bir açıklama yayınlandı.


AB Gürcistan Temsilciliği açıklamasında “Temsilcilik (Avrupa Birliği) olarak, AB’nin Gürcistan’ın uluslararası toplum tarafından tanınmış olan devlet sınırlarına, toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına destek verdiğini bir kez daha yineliyoruz. Temsilcilik olarak bölgedeki sorunların barışçıl bir ortam içerisinde çözümünü ve tüm tarafları bu yöndeki çabalara destek vermeye çağırdığımızı vurguluyoruz” dedi.


Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu’nun Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını tanıma kararının 5. Yıldönümü arifesinde, Abhazya Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab ile Abhazya’nın Pitsunda şehrinde bir araya geldi.   


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1699313.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.