RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Ağustos 2013, Pazartesi 00:57:03 tarihnde eklendi. 693 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

26 Ağustos 2008

RUSYA FEDERASYONU'NUN ABHAZYA CUMHURİYETİ VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMASINDAN BU YANA BEŞ YIL GEÇTİ.
26 Ağustos 2008 Fatih Atan (A'tanba)


26/08/2013. Değerli okuyucular, bugün 26 Ağustos 2013. Bundan beş yıl önce 26 Ağustos 2008 Tarihinde, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev tarafından yayımlanan kararname ile Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti BM üyesi bir devlet tarafından resmen tanındı.


Rusya Federasyonu tarafından tanınan bu bağımsızlık ve egemenlik hakkı, günümüze kadar BM’e bağlı toplam 6 ülke tarafından tanındı.


Rusya Federasyonu, Nikaragua, Venezuela, Vanuatu, Tuvalu ve Nauru.


26 Ağustos Abhazya’nın “Uluslararası Bağımsızlık Tanınma Günü” başta Abhazya Cumhuriyeti olmak üzere Yurt Dışındaki elçiliklerde ve temsilciliklerde resmi olarak kutlanıyor. 


Bu tarih, belki bazı ülke insanları açısından önemli görülmeyebilir. Ancak başta ABD Yönetimi olmak üzere özellikle Batı Avrupa Devlet Yönetimleri tarafından çok önemli görüldü ve günümüze kadar da bu ilgilerini göstermekteler.


Abhazya Cumhuriyeti, Dünya içerisinde bulunan birçok devletten daha önce uluslararası hukuk koşullarına göre devlet olarak BM’deki yerini almalı idi. Ancak ABD ve Batılı müttefiklerinin Kafkasya Bölgesi’ndeki emellerine ters düştüğü için beş yıldır, inatla diğer ülkeler üzerinde baskı uyguluyorlar.


Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının tanınmaması için siyasi ve ekonomik baskılarının en somut örneğini AB’nin Belarus üzerindeki şantaj girişimlerini bizzat Belarus Devlet Başkanı aleksandr Lukashenko açıklamıştı.


Okyanus ülkelerinde ve tüm dünya ülkelerinde, özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetimi üzerinde bu baskıları rahatça görebiliyoruz.


Türkiye Cumhuriyeti, 1996 yılından bu yana iktidara gelen bütün hükümetler tarafından Abhazya Cumhuriyeti’ne karşı siyasi, ekonomik, askeri, ulaşım ve kültürel alanlarda ambargo uygulanıyor.


2008 savaşı öncesinde Gürcistan Ordusu’nun Abhazya ve Güney Osetya’ya saldırması için ABD, AB, Ukrayna, İsrail ve Türkiye tarafından hazırlandığı tüm belgeleri ile kanıtlandı.


Günümüz koşullarında da Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından Gürcistan’a ekonomik yardım yapılıyor, askeri silah yardımı, askeri personel eğitimi veriliyor.


Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, kendisine Ortadoğu’da verilen taşeronluk görevini Kafkasya’da da sürdürmeye kalktı. Ancak Rusya Federasyonu tarafından engellendi.


Özellikle Türkiye Diasporasından, yıllardır, antikomünizm, anti Rus düşmanlığı ile yetiştirilen, Türkiye’de “Türk - İslam Milliyetçiliği” için mücadele veren Abhaz – Kafkas Diasporasından bazı kişi ve kurumlar kanalı ile Abhazya hakkındaki “Sömürgeci” emellerini sürdürüyor.


“Türk – Çerkes – İslam Sentezi” uygulayıcıları, 1990’lı yılların başlarında, eğitim kurumu ile girdikleri Abhazya’da, aldıkları yenilgiden uslanmamış görülüyorlar ki, bugün ekonomik olarak etkin olmaya çalışıyorlar. Abhazya Cumhuriyeti Devleti ve Abhaz Diasporası’nın bunun farkında olmadığını düşünmek saflık olur.


ABD, Batı Ülkeleri ve Türkiye, artık Abhazya’ya bir takım yardım kuruluşları, vakıflar, sivil toplum kuruluşları ile girmeye çalışıyorlar. Özellikle AB’den alınan yardım fonları ile Abhazya ve Kuzey Kafkasya üzerine oynanmak istenen oyunlar sürdürülüyor.


ABD, AB ve Türkiye, Abhazya’ya “ben senin bağımsızlığını tanımam, ama seninle ekonomik olarak ilişkiye girerim, paranı alırım, ama sana siyasi – kültürel – ulaşım ambargosunu sürdürürüm” diyor. Bu arada da “benim Abhazya’ya gönderdiğim STK’lara da karışamazsın” diyor.


Bu, Batı Emperyalizminin, sömürge olarak etki altına almaya çalıştığı ülkelere uyguladığı politikadır.


Çok Uluslu Abhazya Cumhuriyeti Devleti, Halkı ve Abhaz Diasporası, her zaman için Batı Emperyalizminin siyasi – ekonomik ve kültürel emperyalist saldırılarına karşı uyanık olmalıdır ve olacaktır.


Önümüzdeki günlerde “Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası, 2007 – 2008 Yılları” adı altında ki kitabımı sizlerle buluşturuyorum. Bu kitabımda, 2007 – 2008 yıllarında Abhazya Cumhuriyeti, Abhaz Diasporası hakkında dünya da yaşanan gelişmeleri yorumlayan yazılarımı sizlerin yorumuna sunuyorum.


Aşağıda Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in 26 Ağustos 2008 Tarihinde Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını tanıyan ve Abhazyam.com tarafından yayımlanan açıklanasını sizlerle buluşturuyorum.     


http://www.abhazyam.com/haber/442/medvedevden-aciklama.html


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.