RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ağustos 2013, Perşembe 15:11:38 tarihnde eklendi. 1053 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya - Rusya Sınırı

RUSYA – ABHAZYA GEÇİŞ NOKTASI OLAN SOCHİ “ADLER” SINIR KAPISI’NDAN GİRİŞ – ÇIKIŞLAR RAHATLADI
Abhazya - Rusya Sınırı 22/08/2013. Abhazya – Rusya Sınırı, Adler Sınır Kapısı’nda yapımı biten yeni yaya giriş – çıkış terminali çalışmaya başladı. Yeni terminalin göreve başlaması sonrasında yayaların giriş – çıkışlarında bekleme süreleri hızla azalma gösterdi.


Son zamanlarda, iki ülke vatandaşlarının sınırdan geçişlerinde hızlı bir artış yaşanıyor. Temmuz ayı içerisinde Rusya – Abhazya Sınırından, bir milyonunu üzerinde giriş – çıkış yaşandı. Yeni terminal binası, modern koşullar oluşturularak sağlandı, geniş salon, pasaport kontrol kabinleri, klimalı oturma üniteleri, sağlık tesisleri vd. bekleme sürecini daha azalttı ve kuyruklarda geçen zamanı azalttı.


RF Adler Sınırı Gümrük Kontrol Müdür Yardımcısı Denis Voronin “Yeni yaya geçiş terminalinin açılması ile vatandaşların gümrük işlemlerinin çabuklaştırılması ve sınırda geçen sürenin azaltılması hedeflendi ve başarıya ulaşıldı” dedi.


Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Mart ayında yeni araç giriş – çıkış terminali çalışmaya başladı. Günlük 1500 araçlık kapasiteye sahip olan sınır kapısından 100 otobüs, 1250 küçük araba rahat bir biçimde giriş – çıkış yapabiliyor. Bunun la birlikte Adler Sınır Kapısından 40 Bin Yaya, giriş – çıkış yapabiliyor.


Beklendiği üzere, Rusya – Abhazya Sınırındaki giriş – çıkış trafiği, yakında Sochi’de düzenlenecek olan XXII. Dünya Kış Olimpiyatları sırasında hızlanacaktır. Buna bağlı olarak, ayrıca turizm sezonunun başlaması ile yaz aylarında iki ülke arasındaki sınırdan giriş – çıkış trafiği yoğunlaşmaktadır.


“Investkafe”   "Инвесткафе" Yorumcusu Andrey Schenck “Genel anlamda bu proje, yolcu ve turist akışını hızlandırmayı amaçlıyor. Sınır geçiş işlemlerindeki uygulamaların basitleştirilmesi ile birlikte, artan sınır geçiş kapasitesinin hızlandığı gözleniyor, çok olumlu bir alt yapı projesi. Sınır geçişlerindeki rahatlama ile turistlerin Abhazya’ya gelişleri için çekici olması olasıdır” dedi.


Son 10 yıl içerisinde Rus Turistlerin Abhazya’ya gelişinde önemli bir artışın olması dikkat çekiyor. İstatistiklere göre, 2012 yılı yaz sezonu içerisinde bu sınırdan 4 Milyon insan – giriş çıkış yaptı. Bu yıl sayının daha yüksek olması bekleniyor.


Adler sınırında, yaşanacak olan ziyaretçi yoğunluğunu karşılayabilmek için özel donanımlar yerleştirildi. Dört Pasaport kabin sayısı eklendi, ayrıca sınır kontrol noktalarında çalışan personel sayısı arttırıldı ve küçük ev hayvanlarının geçişi için özel donanımlı bir bölüm oluşturuldu.


Pasaport kontrol noktaları sekize çıkarıldı ve termal görüntülerin sağlanması için donanımlar sağlandı.

         
Kaynak: www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1697420.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.