RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Ağustos 2013, Pazartesi 21:32:23 tarihnde eklendi. 1688 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kafkasya'nın Doğal Yapısı Korunuyor

DİMİTRİ MEDVEDEV, RUSYA FEDERASYONU VE ABHAZYA CUMHURİYETİ SINIRI’NDA “KAFKAS DAĞLARI DOĞA YAPISINI KORUMA” KARARNAMESİNİ İMZALADI
Kafkasya'nın Doğal Yapısı Korunuyor 19/08/2013. /ITAR – TASS/. Rusya Federasyonu Başbakanlık Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti Hükümetleri arasında imzalanan anlaşma gereğince, Rusya ve Abhazya’nın Kafkas Dağları sınır bölgesinde ki bitki ve doğa canlılarının korunma alanının oluşturulması kararnamesini imzaladı.


Ritsinsky Ulusal Doğa Parkı – Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti Devlet Sınırları içerisinde bulunan, Rusya’ya doğrudan komşusu olan Abhazya’nın Kafkasya Doğal Biyosfer rezervi içerisinde bulunuyor. Bu korunan bölgeler, Batı Kafkasya’nın biyolojik ve doğal atmosferinde yaşayan bitki ve canlıların yaşamı için çok önemlidir. Bu durumda sınır ötesi topraklardaki doğal yaşamın ve bitki örtüsünün korunması, biyolojik çeşitlilik ve ekolojik anlamda bir yaşam koridoru oluşturuyor. Bu alanda, vahşi hayvanların göç yollarının korunması, yaban yaşamın genetik olarak nüfusunun sürdürülebilir koşullarının yaratılması sağlanıyor.


Rusya ve Abhazya arasında imzalanan “Kafkas Dağları Doğa Yapısını Koruma” Kararnamesi ile Rusya – Abhaz devlet sınır bölgelerindeki doğal yaşam alanlarının ve bitki çeşitliliğinin korunması, çevre temizliğinin korunması ve araştırılmasına ek olanaklar sağlayacaktır.


Kararname uygulama koşulları www.government.ru resmi web sitesinde yayınlanmıştır.


http://www.itar-tass.com/c95/843984.html


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.