RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Ağustos 2013, Cumartesi 09:30:59 tarihnde eklendi. 830 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kafkas Dağlarını Aşanlar

1992 – 1993 ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞI GAZİLERİ BİRLİĞİ, GÖNÜLLÜLER GÜNÜ ANISINA KAFKAS DAĞLARINI AŞTILAR
Kafkas Dağlarını Aşanlar 17/08/2013. 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği, Gürcü – Abhaz Savaşının başlangıç günü ve 15 Ağustos Gönüllüler Günü anısına, Suhum ve Suhum Bölgesi Köylerinden Kafkas Dağlarına tırmanma turu düzenledi.


15 Ağustos’u anma turu 6 – 14 Ağustos Tarihleri arasında düzenlendi. Anma turu katılımcıları, Kafkas Dağlarının Damkhurts  “Дамхурц” Tepesini aşarak Maykop, Çerkesk ve Nalchik şehirlerine ulaştılar.


“Kahramanlık Tırmanışı” Auhadhara “Ауадхара” Köyünden başladı. Gaziler ve Gençlik Birliği üyeleri daha sonra Lashpsy Geçidini geçtiler. Katılımcılar, deniz seviyesinden 2447 metre yükseklikte olan Damkhurts “ Дамхурц” dağını tırmandı.


Katılımcılar Damkhurts “Дамхурц” dağı tepesine Abhazya Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ve Kafkasya Dağlı Halkları Konfederasyonu Bayraklarını diktiler ve şehitlerin anısına saygı duruşunda bulundular.


Katılımcılar, eylemin ikinci aşaması, Maykop, Çerkessk ve Nalchik şehrinde gerçekleşti. Gaziler, Abhazya Kurtuluş Savaşında yaşamını yitirenlerin ailelerine “Abhazya Cesaret Madalyası” verilmesi için özel bir görevi üstlendiler. Gaziler, gönüllü arkadaşları ile buluştular ve gönüllülerin ailelerini ziyaret ettiler.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.