RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 12:58:05 tarihnde eklendi. 704 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş'dan açıklama

ABHAZYA; BM. G.S. DOSTLARI GURUBU BERLİN TOPLANTISINA KATILMAK İÇİN GÖNÜLLÜ OLMADIĞINI BELİRTTİ
Bagapş'dan açıklama 25/07/2008. Abhazya Devlet Başkanlığı Basın sözcüsü Kristian BJANİA'nın apsnypress haber ajansına bildirdiğine göre, Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, Almanya'nın Gürcistan Büyükelçisi ve BM Genel Sekreterinin Dostları Grubu Abhazya-gürcistan Sorunu Temsilcisi Patrisya FLOR ile Suhum'da görüşmelerde bulundu.

Patrisya FLOR; geçen hafta Almanya Dışişleri Bakanı ŞTAİNMAYER tarafından açıklanan, taraflar arasında ki görüşmelerin yeniden başlaması için hazırlanmış planda, Abhazya tarafının karşı olduğu ve eklenmesini istediği yeni teklifleri öğrenmek amacı ile konuşmaya geldiğini belirtti, ayrıca, taraflar aralarında BM Genel Sekreterinin Dostları Grubu'nun Berlin'de yapacağı toplantıya Abhazya'nın da katılması olasılığı ile ilgili görüşmelerde de bulundular.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; Gürcistan ile yapılacak olan görüşmelerdeki Abhazya tarafının konumunu yeniden belirterek, Gürcistan tarafı ile yapılacak olan görüşmelerin yeniden başlamasının bugün için Abhazya tarafı açısından herhangi bir önem taşımıyacağını bir kez daha vurguladı. BM Genel Sekreterinin Dostları Grubu'nun Berlin'de yapacağı toplantının oluşabilmesi için Yukarı Kodor Bölgesindeki konumun belirlenmesi ve sorunun çözümünde askeri güç kullanılmayacağının uluslararası garanti altına alınmasının gerektiğini belirtti.

Sergey BAGAPŞ "eğer, BM Genel Sekreterinin Dostları Grubu, tarafımızdan belirtilen sorunların çözümünü yaşama geçirir ise Abhazya tarafı olarak Berlin'de yapılacak olan toplantıya katılmayı düşünebiliriz" dedi.

Almanya Büyükelçisi Patrisya FLOR; BM Genel Sekreterinin Dostları Grubunun koordinatörü  Almanya temsilcisi olarak Abhazya'nın önerilewrini dikkatli bir biçimde dinlediklerini ve tarafları görüşmelere başlatabilmek için en üst düzeyde çalışacaklarının altını çizdi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.