RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ağustos 2013, Pazartesi 20:14:38 tarihnde eklendi. 823 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya’daki Abhaz Diasporası

MOSKOVA’DAKİ ABHAZ DİASPORASI, ABHAZYA’NIN RUSYA BÜYÜKELÇİLĞİNDE DÜZENLİ OLARAK BULUŞUYOR.
Rusya’daki Abhaz Diasporası 12/08/2013. Abhazya Cumhuriyeti’nin Moskova’da bulunan Rusya Federasyonu Büyükelçiliğinde 10 Ağustos Cumartesi günü toplantı düzenlendi. Toplantıya, Abhazya Cumhuriyeti Rusya Büyükelçisi İgor Ahba, Moskova Abhaz Diasporası Birliği Başkanı Beslan Agrba, Moskova Abhaz Diasporası “Alamıs” «АЛАМЫС» STK Başkanı V. Ketiya ve diğer etkinlik temsilcileri katıldılar.


Toplantıda, ayrıca Dünya Abhaz – Abazin Kongresi Genel Başkanı Taras Şamba’da hazır bulundu.


Toplantıda, Abhazya Cumhuriyeti Kurtuluş Savaşı’nın 20. Zafer yılı amacı ile yapılacak olan etkinliklerin hazırlanması, genç nüfusun çalışma koşulları, Moskova’da yaşayanların ve öğrencilerin sorunları ve ayrıca Büyükelçilik ile ortak yapılacak olan sosyal – kültürel etkinlikler ele alındı. Büyükelçi İgor Ahba, Moskova’da yaşayan Abhaz Diasporası insanları ve kurumlarının büyükelçilik ile olan ilişkilerin önemine vurgu yaparak, Abhazya Cumhuriyeti ve Diaspora hakkındaki sorunların Büyükelçilik ile ortak çalışma yapılarak çözülmesi gerektiğini söyledi.


Abhazya Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Büyükelçiliği Basın Bürosu tarafından verilen bilgiye göre, Toplantıda, Büyükelçilik Temsilcileri ve Moskova’daki Abhaz Diasporası Temsilcilerinin düzenli olarak toplantılar düzenlemesi ve bir araya gelmeleri kararı alındı.


(Not: Moskova’daki Abhaz Diasporası ve Rusya Büyükelçiliği tarafından alınan kararların, Türkiye vd. ülkelerde ki Diaspora insanlarına örnek olmasını dileriz - Abhazyam.com)


Kaynak: www.apsnypress.info         


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.