RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ağustos 2013, Pazartesi 14:05:07 tarihnde eklendi. 988 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye’den Gelen Göçmenler

ALEKSANDR ANKVAB, SURİYE’DEN ABHAZYA’YA GÖÇ EDENLERİN YERLEŞİM SORUNLARI HAKKINDA TOPLANTI DÜZENLEDİ
Suriye’den Gelen Göçmenler 12/08/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 9 Ağustos Cuma günü Suriye’den Abhazya’ya göç eden Abhaz Diasporası insanlarının yerleşim sorunlarının çözümü hakkında toplantı düzenledi. Toplantıya Abhazya Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı İllarion Argun’da katıldı.


Toplantıda konuşma yapan Aleksandr Ankvab “Bizler, bir yıl sonraki bütçe harcamalarımız içerisine geriye dönüş yapan vatandaşlarımızın kredi alarak ev sahibi olmaları için parlamentoya yasa teklifi sunacağız” dedi.


Suriye’den Abhazya’ya göç eden 147 aile otel ve dinlenme tesislerinde barındırılıyor. Abhazya Devleti Geriye Dönüş Komitesi tarafından göçmenlerin günlük barınmaları için 500 Bin Ruble harcanıyor. 


Abhazya Devleti Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Hripsh Djopua, göçmenler için bugüne kadar şehir ve bölgelerde 18 daire ve evin satın alındığını belirtti.


Aleksandr Ankvab, Abhazya Cumhuriyeti Merkez Bankası İllarion Argun’a göçmenler için uygun koşularda kredi olanaklarının yaratılarak ev sahibi olmaları için çalışmaların başlatılması talimatını verdi.


Kaynak: www.apsnypress.info     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.