RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 12:57:17 tarihnde eklendi. 676 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş ABD'li yetkili ile görüştü

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI SERGEY BAGAPŞ VE ABD G. SEKRETER YARDIMCISI METYU BRAYZ SUHUM'DA BULUŞTULAR
Bagapş ABD'li yetkili ile görüştü 25/07/2008. Ahazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; ABD Devlet Sekreter Yardımcısı Metyu BRAYZ'ı kabulünde yapmış olduğu açıklamada "Almanya yada herhangi bir başka ülke tarafından hazırlanan abhazya-Gürcistan sorunu çözüm planlarında Abhazya'nın yasal hakları hesaplanmadan başarı kazanma şansı bulunmamaktadır" dedi.

25 Temmuz 2008 tarihinde Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; ABD Devlet Sekreter Yardımcısı Metyu BRAYZ başkanlığındaki ABD Heyetini kabul etti. ABD heyetinde ABD Gürcistan Büyükelçisi John TEFFİT, ABD Büyükelçiliği politik-ekonomik bölüm temsilcisi Juli FİŞER ve Politik Sorunlar Müsteşarı Davis KİRŞNER bulunuyor

Abhazya Devlet Başkanlığı Basın Sözcüsü Kristian BJANİYA'nın belirttiğine göre Metyu BRAYZ; taraflar arasında ki görüşmelerin yeniden başlaması ve bölgedeki güvenliğin sağlanması için bütün inisiyatiflerin kullunılmasına aktif bir biçimde katkı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Kristian BJANİYA "Abhazya ve ABD tarafları, görüşmeler sürecindeki iklimin yumuşatılması için neler yapılabileceği konusnda görüş alışverişinde bulundular, ayrıca, Almanya tarafından hazırlanan yeni plan üzerinde de konuştular ve Abhazya tarafının bu plan içerisinde kabul etmediği konulara da değindiler" dedi.

Sergey BAGAPŞ  ve Metyu BRAYZ; konuşmalarında, sorunun çözümünde en önemli noktanın bölgede güvenliğin ve barışın sürdürülmesi olduğunu belirttiler.

Taraflar; görüşmelerin ilerilemesinde ve barışın sürdürülmesinde Moskova ve Washinton yönetimlerine önemli görevler düştüğünü belirttiler. BM Genel Sekreterinin Dostları Grubununda etkili çalışması gerektiğini söylediler.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.