RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Ağustos 2013, Pazartesi 13:21:02 tarihnde eklendi. 1073 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’ya Geri Dönenler

1993’DEN İTİBAREN, ABHAZ DİASPORASI’NDAN ANA VATAN ABHAZYA’YA 7365 KİŞİ DÖNDÜ
Abhazya’ya Geri Dönenler 05/08/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 2 Ağustos Cuma günü, Abhazya Devleti Geriye Dönüş Komitesi ve Bölge Yöneticileri ile Geriye dönenlerin sorunları hakkında toplantı düzenledi.


Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Hripsh Djopua, toplantıda komite tarafından hazırlanmış olan raporu okudu.


Komite Raporu’na göre, 1993 tarihinden itibaren, Anavatan Abhazya’ya 7365 kişi geri döndü. Türkiye’den – 4262 kişi, Rusya Federasyonu’ndan – 2500 kişi, Suriye’den – 531 kişi, geriye kalan 72 kişi ise farklı ülkelerden oluşuyor.


Hripsh Djopua, Tarihi anavatanlarına geri dönen Diaspora insanları ile ilgili olarak yapılan uyum çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Hripsh Djopua, Suriye’den geri dönen vatandaşlar hakkında yapılan uyum çalışmalarını özel olarak belirtti. Hükümet olarak, geriye dönenlere mümkün olan her şeyin yapılmaya ve uyum sağlamaları için çalışıldığını söyledi. Aynı zamanda bölge yönetimlerinin de her alanda destek verdiğini vurguladı.


Bölge yönetimleri, devlet geriye dönüş komitesine var olan sorunlar hakkında yardımcı olmak için hazır olduklarını belirttiler.


En yoğun göçmen gurubu Gulripsh Bölgesi’nde yaşıyor. Gulripsh Bölge Valisi Timur Eşba, çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. 2005 yılından bu yana, bölgede göçmenler için 90 ev tahsis edildi ve 279 göçmen bu evlere yerleştirildi. Vali, geriye dönenler için ayrıca arazi tahsisi yapıldığını açıkladı.


Devlet Başkanı, bölge yöneticilerine, Suriye’den gelerek, devlet konuk evleri ve otellerde barınan göçmenlerin yerleşim sorunlarının bir an önce çözülmesi için çalışmaları hızlandırmalarını söyleyerek “Bu konuda, 10 sonra sizlerden yanıt bekliyorum” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.