RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Ağustos 2013, Pazartesi 09:37:41 tarihnde eklendi. 605 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medvedev’den Değerlendirmeler

DİMİTRİ MEDVEDEV “GÜRCİSTAN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN BİRLEŞMESİ, O TOPRAKLARDA YAŞAYAN ULUSLARIN ORTAK İRADESİNE BAĞLIDIR”
Medvedev’den Değerlendirmeler 05/08/2013.  Rusya Federasyonu Başbakanı, Dimitri Medvedev, 4 Ağustos Pazar günü, 2008’de Güney Osetya’da beş yıl once yaşanan olaylar hakkında  “Rusya’da Bugün Tv” (Russia Today TV) muhabirine açıklamada bulundu. Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev, söyleşi sırasında “Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya’nın yeniden birleşebilmesi olasımıdır?” sorusuna verdiği yanıtta, Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya’nın yenden birleşmesi konusundabir kararın alınabileceğini dışlamadı.


Dimitri Medvedev, Mihail Saakaşvilinin siyaset sahnesinden ayrılması sonrasında, Tiflis’in yeni yönetiminin, bu halklarla olan ilişkilerine bağlı olacağını belirterek “Bütün herşey, o topraklarda yaşayan ulusların iradesine bağlıdır. Gürcü halkının iradesi, kendi ülkelerinde kimin yönetime sahip olacağına karar verir. Abhazya ve Güney Osetya halkları iradelerine bağlı olarak, onlar, her türlü birleşmeye ve uluslararası toplumun yaşamış olduğu deneyimler, anayasalarının kendilerine tanımış olduğu haklar ölçüsünde kararlarını veriler” dedi.


Dimitri Medvedev “Rusya’nın bu ulusların barış içerisinde yaşamalarını görmek sitediğini vurgulayarak “İilişkilerini hangi konumda belirlemeye kendileri karar verecektir, bizler onları etkilemeyi düşünmüyoruz. Ancak, bizler elbette ki, Rusya’nın kendi ulusal çıkarlarını savunacağız” dedi.  


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1691377.html#ixzz2azN3TkpX
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.