RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Ağustos 2013, Cumartesi 11:38:35 tarihnde eklendi. 722 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Macaristan’dan Konuklar Geldi

MACAR BİLİM İNSANI GEZHA KOSHA BAŞKANLIĞI’NDAKİ MACARİSTAN HEYETİ ABHAZYA’YI ZİYARET EDİYOR
Macaristan’dan Konuklar Geldi 03/08/2013. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, 1 Ağustos Perşembe günü, Macaristan Ulusal Botanik Akademisi Çevre Bilim Merkezi ve Macaristan Botanik Bahçesi Bilim İnsanları ile bir araya geldi.


Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba buluşmada yaptığı konuşmada “Bizim genç devletimizin tek bir temel hedefi bulunmaktadır – uluslararası ambargonun aşılmasıdır, bundan dolayıdır ki Macaristan Cumhuriyeti Temsilcileri ile ilişki kurmamız bizim için önemlidir. Ben sizin, Abhazya’ya yapmış olduğunuz bu ilk ziyaretin başarılı olacağını umuyorum ve bizim ilişkilerimiz güçlenecek ve yaygınlaşacaktır. Abhazya’nın bu alanlardaki iletişimi, uluslararası bilim ve kültür vb. çeşitli alanlarında, iki ülke arasındaki işbirliği programının kurulması ile güçlü bir etmen olacaktır” dedi.


Macaristan ulusal Botanik Bahçesi (Vatsratot Şehri) Müdürü Gezha Kosha yapmış olduğu konuşmada “Bizler, bilim insanları olarak, doğrudan siyasete bağlı olmadan buraya gelerek, bizler için çok önemli olan bir buluşmayı gerçekleştirdik. Bizler, bugün için Abhazya’ya ambargo uygulandığını biliyoruz ve Abhazya vatandaşlarına Avrupa’nın tüm kapılarının açılması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bizler, halklarımızın birbirlerini daha iyi tanımalarını, eğitim, bilim ve kültür alanlarında dayanışmalarını istiyoruz. Bugün, bizlerin buluşması resmi olmaya temaslar olarak belirtiliyor, ancak bizler sadece bilim alanlarında ilişki kurmak için bulunmuyoruz, aynı zamanda ileride Abhazya ve Macaristan arasında kurulabilecek olan resmi ilişkilerin kurulmasının temellerini de atmış oluyoruz. Bizler yakın bir gelecekte Abhazya’nın Büyük Avrupa’nın bir parçası olacağını umuyoruz. Sizlere ve halkınıza barış, mutluluk ve refah dolu bir yaşam diliyorum” dedi.


Toplantıya katılan Biyoloji Doktoru Sergey Bebia’da Abhazya ve Macaristan arasında bilim, eğitim ve kültür alanlarında işbirliği ilişkilerinin görüşüldüğünü belirtti.


Kaynak: www.apsnypress.info         
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.