RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Ağustos 2013, Perşembe 17:48:39 tarihnde eklendi. 1133 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’nın Özel Günleri

15 AĞUSTOS – ABHAZYA GÖNÜLLÜLER GÜNÜ, 26 AĞUSTOS – ABHAZYA CUMHURİYETİ’NİN BAĞIMSIZLIĞININ ULUSLARARASI TANINMA GÜNÜ
Abhazya’nın Özel Günleri 01/08/2013. Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu, bahar dönemi son toplantısında “Abhazya Cumhuriyeti Tatil Günleri” Kanunu’nu oy birliği ile onayladı.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanılığı Parlamento Temsilcisi Dimitry Şamba yapmış olduğu konuşmada “Bu tasarının kabul edilmesi ile Abhazya tarihinde çok önemli olan iki olayın yeri sağlamlaştırılmış oluyor” dedi. 15 Ağustos 1992 Tarihinde Sultan Sosnaliev önderliğindeki ilk gönüllü gurubu Abhazya’ya geldi, bu vesile ile 15 Ağustos tarihini “Resmi Tatil ve Anma Günleri Kanunu” içerisine alınmış oluyor.


26 Ağustos – Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının uluslararası toplumda tanınmış olduğu gün, bu gün bayram ve tatil günü olarak belirlendi.


Dimitry Şamba “Bu gün, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in Abhazya Cumhuriyeti’nin egemen ve bağımsız bir devlet olarak tanınmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Rusya tarafından bağımsızlığın tanınması, Abhazya Cumhuriyeti’nin diğer ülkeler tarafından da tanınması olasılığını güçlendirdi” dedi.


Devlet Başkanı Temsilcisi, bir sonraki toplantıda, milletvekillerinin 30 Eylül tarihinin “zafer ve Kurtuluş günü” olarak adlandırmalarını önerdi. Farklı zamanlarda, farklı bayram isimleri konuluyor. Bu gün, halkımız bu günü Kurtuluş Günü, Bağımsızlık günü olarak nitelendiriyor. 30 Eylül 1993 bizler savaşı kazandık ve bunun sonucu olarak bağımsızlığımızı elde ettik. Bu iki kavram ayrılmaz bir biçimde birbirine bağlıdır. Bizler, 1993 Savaşı Zaferi sonrasında, 26 Ağustos 2008 tarihinde bizler uluslararası arenada bağımsızlığımızı elde ettik” dedi.


Milletvekili Aslan Kobakhia, bu günün Abhazya Cumhuriyeti Devleti tarihinde, en büyük gün özelliğini koruduğunu vurguladı.


Dimitry Şamba, ayrıca parlamentoya “1992 – 1993 Abhazya Halkı Kurtuluş Savaşı Zafer Bayrağı” Kanun Tasarısının sundu. Projeye göre Zafer bayrağı, Abhazya Cumhuriyeti Silahlı kuvvetleri tarafından 30 Eylül 1993 tarihinde devlet sınırı olan İngur nehri boyunca dalgalandırıldı. Sınırda bayrak dalgalandırılması, Abhaz halkının, Gürcistan Devlet Konseyi’nin İşgal güçlerine karşı mücadelede, silahlı kuvvetlerinin zaferi kazanmasının bir sembolü olmuştur. Yasanın kabul edilmesi ile Abhazya tarihinin en büyük olayının netleşmesini sağlayacaktır – 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Zaferi, İngur Nehri üzerindeki devlet sınırına asılmasını, 30 Eylül 1993 Tarihini bizler kutluyoruz” dedi.


Kanun tasarısı, Zafer Bayramı’nın düzenlenmesinin yasal temellerini oluşturuyor. Milletvekilleri tasarıyı ilk oylamada oy birliği ile kabul ettiler.


Kaynak: www.apsnypress.info        
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.