RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 12:51:50 tarihnde eklendi. 1716 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bayrak Günü kutlanıyor

23 TEMMUZ GÜNÜ "ABHAZYA BAYRAK GÜNÜ" OLARAK KUTLANIYOR
Bayrak Günü kutlanıyor 23/07/2008. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; Abhazya Parlamentosunun devlet tatil günlerine 23 Temmuz'un "abhazya Bayrak günü" olması amacı ie hazırlamış olduğu kanun teklifini imzalayarak onadı.

23 Temmuz akşamı, Abhazya Gençlik Örgütü "AMRA" Suhum havaalanında toplanarak "Abhazya Bayrak Günü" ile ilgili törenleri başlattı. "AMRA" tarafından organize edilen bayrak yürüyüşü saat 18:00 de suhum şehri "Kırmızı Köprü" (Krasny Most) üzerinde başlayacak ve Özgürlük Bulvarında sona erecektir. Yürüyüşün güvenliği Suhum emniyet ve trafik müdürlüğüne bağlı güvenlik güçleri tarafından sağlanacaktır. Tören akşamleyin "Abhazya Dram Tiyatrosu"nda düzenlenecek olan konser ile sona erecektir.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Bayrağı 23 Temmuz 1992 tarihinde kabul edildi. 22 gün sonra 14 Ağustos 1992 tarihinde Gürcistan Silahlı Kuvvetleri Ahazya'da ki demiryollarının kontrol edilmesi amacı ile Abhazya'ya girdi ve 13 ay sürecek olan Abhazya-Gürcistan savaşının başlamasına neden oldu.

Abhazya Bayrağı Abhaz Ressam Valeri GAMGİYA tarafından çizildi.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Bayrağı: Uzunluğuna olmak üzere yedi adet, dördü yeşil ve üçü beyaz çizgilerden oluşuyor. Beyaz çizgiler; Abhazya'nın maneviyatını, yeşil çizgiler (su yeşili) gençlik ve yaşamı simgeliyor.

Abhazya Bayrağının solt üt köşesinde üç çizgi genişliğinde olmak üzere ve bayrağın %38 ini kapsayacak biçimde, taban rengi "erguvan" olan zemin üzerine yerleştirilen "açık el" ve yedi adet "yıldız" dan oluşuyor. VIII. Yüzyıl Abhazya Krallığının sembolü olan "açık el" beyaz renkte ve Abhazya'nın "kardeşliğe ve konukseverliğe" vemiş olduğu önemi simgeliyor. "Açık El" sembolünün üzerinde bulunan beyaz renkte yedi adet yıldız ise Abhazya'nın yedi tarihi bölgesini simgeliyor.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.