RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Temmuz 2013, Pazar 10:46:54 tarihnde eklendi. 710 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Aruaa” Parti Olmuyor

ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞI GAZİLERİ BİRLİĞİ “ARUAA” «Аруаа» SİYASİ PARTİ OLMUYOR
“Aruaa” Parti Olmuyor 28/07/2013. 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Aruaa”  «Аруаа» Kongresi 30 Temmuz 2013 Tarihinde Suhum’da gerçekleşiyor.


“Aruaa” «Аруаа» Geçici Başkanı Daur Achugba düzenlediği bilgilendirme toplantısında “Bu kongre, kurtuluş savaşı zaferinin 20. Yıl dönümü kutlamaları öncesinde seçim yapılacaktır. Seçimde yeni yüksek konsey, başkan ve yardımcısı seçimleri yapılacaktır” dedi.


Daur Achugba “Kongrenin ana teması, Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği Çalışmaları ve Kurtuluş Savaşının 20. Yıldönümü Kutlamaları olacaktır. Aruaa,  «Аруаа» Birliğinin temel amacı, Abhazya Cumhuriyeti Anayasası’nda belirtilen ülkenin ulusal çıkarları ve Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlarının devredilemez sosyal haklarının uluslararası sözleşmeler ölçüsü içerisinde korunması ve güçlendirilmesidir” dedi.


Daur Achugba “Bizler, ulusal savaş gazi birliklerinin en eskisi olarak, her zaman tüm çalışmalarımızı, gazilerimizin ve savaş şehidi ailelerinin sorunlarını çözmek için çalıştık. Ancak, devletin bütün sorunları ve ülkenin güvenliği ile ilgili olarak var olan sorunlar ile ilgilenmememiz gibi bir durum olamazdı. Bu bağlamda  “Aruaa” «Аруаа» olarak 29 Nisan’da Abhaz Devletinin ulusal çıkarlarının korunması amacı ile, ülkedeki var olan demografik ve sosyo – politik durum ve gerekli önlemlerin alınması hakkında tüm siyasi partiler ve sosyal toplum kuruluşları ile birlikte bildiri yayımladık” dedi.


Daur Achugba “Aruaa,  «Аруаа» vardı, var olacak ve Sosyal toplum kuruluşu olan Kurtuluş Savaşı Gazileri Derneği olarak varlığını sürdürecektir. Örgütün amaç ve hedefleri, payı ölçüsünde bu biçimde görevini yerine getirecektir” vurgulamasında bulundu.


“Aruaa” «Аруаа» Geçici Başkanı Daur Achugba “Bizler, parti gibi yeni herhangi bir yapılanma için hazırlanmıyoruz, çünkü “Aruaa” «Аруаа» bugün Gazilerin birliği olarak çalışıyor ve bu biçimde çalışmak niyetindedir” dedi.


Daur Achugba “Yeni oluşacak olan “Aruaa” «Аруаа»  Yüksek Konseyi güçlenecek ve etkin bir biçimde birlik çalışmalarını sürdürecektir. Hiç kimse bizim örgütümüzden, Anayasanın dışında bir eylem biçiminde çalışma aramamalıdır. Bundan dolayıdır ki, bizler, Anayasa ve Abhazya Cumhuriyeti’nin diğer yasalarının uygulanış biçimlerini gözlemliyoruz. Yasaların toplumun yararına uygulanıp uygulanmadığının gözlemini ve araştırmasını yapıyor, görüşlerimizi ifade ediyoruz” dedi.


Daur Achugba’ya göre, “Aruaa”  «Аруаа»  Örgütü yaklaşık olarak 1000 üyeye sahip ve ana yönetim yapısı olan Yüksek Konsey’de 25 kişiden oluşuyor.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.