RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Temmuz 2013, Çarşamba 21:29:22 tarihnde eklendi. 854 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB ve Gürcistan Oyunu

GÜNEY OSETYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “AB, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’YI TANIMADAN BÜNYESİNE KATAMAZ”
AB ve Gürcistan Oyunu 24/07/2013. Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından 24 Temmuz Salı günü, “AB, Abhazya ve Güney Osetya’yı tanımadan bünyesine katması mümkün değildir. Dolaylı yollardan şüpheli bir biçimde ekonomik yarar karşılığında egemenliklerinden feragat etmeleri ile ilgili girişimler bulunulmaktadır” açıklaması yapıldı.


Güney Osetya Dışişleri Bakanlığı tarafından “Gürcistan ve onun batılı sponsorları, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını ortadan kaldırmak için uyguladıkları  “Tanımadan Bünyeye Katmak” proje umutlarını terk etmiyorlar” vurgulaması yapıldı.


Güney Osetya Dışişleri Bakanlığı bu açıklamayı, AB Uluslararası Dış İlişkiler Sözcüsü Gunnar Wiegand, Batıum’da düzenlenen AB ve Gürcistan ilişkileri konferansında yaptığı konuşmada, yakın dönemde Abhazya ve Güney Osetya üzerinden Avrupa Birliği ve Gürcistan ile serbest ticaret ve birlikler arasında anlaşmanın imzalanması için girişim başlattıklarını söylemesi karşısında yaptı. Gürcistan, AB Temsilcisi tarafından yapılan bu öneriyi desteklediğini açıkladı.


Güney Osetya Dışişleri Bakanlığı “Bu sözü edilen çalışmalar, sözde, Abhazya ve Güney Osetya’nın “izoleden kurtarılması” bahanesi ile hile yolu kullanılarak, dolaylı yoldan egemenlik haklarından vazgeçmeleri için onları ikna etmeye çalışmak anlamına geliyor” vurgulamasında bulundu.


Güney Osetya Dışişleri Bakanlığı “Bu çalışmalar, Avrupa Birliğinin, Gürcistan’ın “Toprak Bütünlüğü” nün Abhazya ve Güney Osetya’yı içine katarak tanıma kararından vazgeçmediği anlamına geliyor. AB, ısrarla Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya’ya karşı savaştığını hatırlamak istemiyor, Gürcistan’ın ileride de askeri saldırı ile bu emellerini gerçekleştirmek için yasal ve hukuki zemin üzerinde saldırmazlık anlaşmasını imzalama istememesini görmek istemiyor” açıklamasında bulundu.


Güney Osetya Dışişleri Bakanlığı “Avrupalı diplomatlar, bölgede güveliğin inşa edilebilmesinde gerçekçi katkıda bulunmaları, Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya ile saldırmazlık anlaşması görüşmeleri yapmaları için geri dönmesine ikna etmelerinin tek doğru yol olduğunu bilmeleridir” çağrısında bulunuyor.


Kaynak:  http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1687427.html#ixzz2ZxassARs
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.