RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Temmuz 2013, Çarşamba 13:20:54 tarihnde eklendi. 778 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ulusal Bayrak Günü Kutlaması

23 TEMMUZ "ABHAZYA ULUSAL BAYRAK GÜNÜ" SUHUM’DA COŞKU İLE KUTLANDI
Ulusal Bayrak Günü Kutlaması 24/07/2013. Abhazya Cumhuriyeti Başşehri Suhum’da 23 Temmuz Ulusal Bayrak Günü coşku ile kutlandı. Kutlamaların ikinci yılında sokaklarda, ulusal kıyafetleri ile neşe içerisinde dolaşan genç ve çocuklar bulunuyordu.


Bu yılki kutlamalarda, Devlet Gençlik ve Spor Komitesi ve Suhum Valiliği Gençlik ve Spor Komitesi tarafından Abhazya’ya gelen misafir ve insanların ulusal giysilerini giyen gençleri görmelerini değil Abhazya’nın yaşamı ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlandı.


Bagrat Şinkuba Parkı’nda ulusal etno – halk sanatları sergisi açılışı yapıldı, sergide Devlet Müzesinde sergilenen bazı gümüş kemer, kama, altın kaplamalı takılar, eski ulusal giysiler bulunuyordu. Batal Djopua tarafından yapılan arkeolojik kazılardan elde edilen tarihi eserler ve Demir sanat ustası Timur Dzidzaria’nın bıçak ve silah ürünleri sergilendi. Devlet Müzesi çalışanları Bella Ketsba ve İnga Şamba sergiyi gezen ziyaretçilerin sormuş oldukları birçok soruyu yanıtlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.


Sergide, Abhaz balı, çayı ve şarabından tadabildiler ve hediyelik eşya satın aldılar. Birçok kişi, eski ahşap öküz arabasından (ауардын).oluşan standı üzerinde bulunan çeşitli Abhaz ulusal yemeklerinden tattılar.


Abhaz Dram Tiyatrosu önünde bulunan Çeşmeli havuz meydanında kurulan iki yanında oluşturulan kulelerinde asılı Abhaz Bayrağı olan sahne üzerinde konser düzenlendi. Sahne üzerinde, Abhazya’nın tanınmış popüler sanatçıları tarafından konser düzenlendi. Daha sonra, Moda Tasarımcısı Elvira Arsaliya tarafından düzenlenen Abhaz Ulusal Kostüm defilesi sunumu yapıldı.


Kutlamalara, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab ve ayrıca Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Rashid Nurgaliev, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İtalya ve San Marino Temsilcisi Mauro Murdia, Pesaro Şehir Meclisi Üyesi Mauro Masconi’de katıldılar.


Kutlamaların özel davetlisi olarak, çok ender rastlanan “Launedda” Aleti ile müzik yapan İtalyan müzisyen Luigi Lai bulunuyordu. İzleyicileri sanatçının müziğini ilgi ile dinlediler.


Luigi Lai gazetecilere yaptığı açıklamada “Daha önce Abhazya’ya hiçbir zaman gelmedim ve sürekli olarak çatışmalar hakkında haberler izledim, ancak şimdi birey olarak buraya geldim ve burası çok güzel bir ülke ve burada misafirperver insanlar yaşıyor. Ben, sizin Bayrak günü kutlamalarınıza katılıyorum. Bu kutlamalara katılmaktan dolayı çok mutluyum. Her yeni deneyim insanın gelişimine katkıda bulunur” dedi.


“Ritsa” Otelinin önünde bulunan sütunlu alanda geçen yıl yapılan Bayrak Günü kutlamaları sırasında çekilen fotoğrafların sergisi yapıldı. Geçen yılki kutlamalara, Abhazya’nın değişik şehirlerinden ve İtalya’dan misafirler katılmıştı. Sergi sırasında düzenlenen en güzel fotoğraf yarışmasında, sergiyi gezen herkes tarafından fotoğrafların üzerindeki numaralara göre oylama yapıldı. Akşam düzenlenen konser sonrasında Devlet Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Şazina Avıdzba derece alan fotoğraflara ve törene katılan sanatçılara plaketler verdi ve katkılarından dolayı teşekkür etti.


Konser sonrasında Suhum sahilinde havai fişek gösteri sunumu yapıldı.


Kaynak: www.apsnypress.info            
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.