RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Temmuz 2013, Çarşamba 00:42:21 tarihnde eklendi. 1014 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Korsanlığı Sürüyor

GÜRCİSTAN, TÜRKİYE’DEN ABHAZYA’YA YÜK GÖTÜREN TÜRK GEMİSİ “PAŞA”YI KAÇIRARAK DENİZ KORSANLIĞINI SÜRDÜRÜYOR.
Gürcistan Korsanlığı Sürüyor 17/07/2013. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Tiflis tarafından, Türkiye’den Abhazya’ya yük getiren ticaret gemilerinin, Karadeniz’deki karasularda yasadışı bir biçimde el koymasının durdurulması çağrısında bulunuldu.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Çağrısı "BM Konseyi tarafından 1982 yılında alınan Uluslar arası Deniz Hukuku Kanunlarında belirtilen açık denizlerde hareket eden gemilerin özgürlüğü ilkesi, Türkiye ile Abhazya arsında yük taşıyan gemilere karşı, yasadışı biçimde el konularak korsanlık girişimleri sürdürülmektedir.


10 Temmuz 2013 Tarihinde Türkiye’den (Bartın Limanı) Abhazya Cumhuriyeti’ne (Suhum Limanı) giden Türk Gemisi “Paşa” uluslar arası karasularda hareket halinde iken Gürcistan Sahil Muhafaza Gemileri tarafından yasa dışı bir biçimde alıkonulmuştur. Bu yıl içerisinde Gürcistan tarafından yasadışı bir biçimde el konulan Türk Gemisi olayı üçtür.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Cenevre görüşmelerinde bulunan tarafları ve uluslar arası toplumu, Gürcistan tarafından ticaret gemilerine karşı uygulanan yasadışı el koyma işlemlerinin önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması ve Gürcü tarafının uyarılması konusunda dikkat çekmeye çağırıyoruz.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, BM Güvenlik Konseyi, AGİT ve AB’i Gürcistan’ın uluslar arası hukuku ihlali konusunda gerekli uyarıyı yapmasını talep ediyoruz. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan’a Türkiye’den Abhazya ile ticaret ilişkisini sağlayan Türk Gemilerini engellemeyi ve Karadeniz’deki uluslar arası sularda yasadışı bir biçimde mürettebatını tutuklama eylemlerinden vazgeçme çağrısında bulunmaktadır."


Kaynak: http://apsnypress.info/news/9560.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Laz - Sorun Yok
Gürcistan'ın karasularını ihlal etmezseniz gemiler alıkonulmaz.
Hakan Baba - gurcustan yonetimi korsanlıktan vazgec
dunyanın neresinde yasayan Abhaz varsa bu gurcustan yonetiminin Abhazya cumhurıyetıne takındıgı bu hareketleri protesto etmeli ve bu davaya sahip cıkmalıdır,abhazya sahipsiz degildir. gurcustan bunu beynine kazımalıdır.
Hüseyin Akın - Kurumlar niye sessiz
Türkiye'de bizleri temsil ettiğini iddia eden kurumlar federasyonlar komiteler vakıflar niye sesleri çıkmıyor. Abhaz federasyonu bu işlerde sesleri çıkmıyor yemek yemek toplantı yapmak dışında ne yapıyorlar. Abhaz Komitesinin zaten ruhuna el-fatiha
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.