RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Temmuz 2013, Pazartesi 18:25:22 tarihnde eklendi. 933 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye’den Gelenlerin Yerleşim Sorunları

ABHAZYA CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ, SURİYE’DEN GERİ DÖNEN VATANDAŞLARIN YERLEŞİM SORUNLARINI ÇÖZÜYOR
Suriye’den Gelenlerin Yerleşim Sorunları 15/07/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devleti Geriye Dönüş Komitesi, 5 – 6 Temmuz tarihleri arasında Suriye’den geriye gönen Abhaz vatandaşların yerleşim yerlerini denetledikten sonra bir açıklama yayımladı.


Geriye Dönüş Komitesi Başkan Yardımcısı İnar Gitsba tarafından yapılan açıklamaya göre, Mayıs 2012’den bu yana Suriye’den Abhazya’ya 467 kişi geldi. Suriye’den gelen Abhaz vatandaşlarının çoğu Hükümet tarafından kirası ödenen otel ve dairelerde yaşıyor. 17 Aile Suhum’da kiralık dairede yaşıyor. Suhum “Mayak” Oteli’nde 5 aile (20 kişi) yaşıyor. “Teleferik” Oteli’nde 13 Aile (47 kişi) yaşıyor.


“Evim” Oteli’nde 14 Aile (38 kişi) yaşıyor. “Aytar” Oteli’nde geçici olarak 84 kişi yaşıyor. Gudauta şehri “Karadeniz” Oteli’nde ise 5 – 6 Temmuz tarihleri arasında Abhazya’ya gelen 131 kişi yaşıyor.


Gulripsh Bölgesi Dranda Köyü’nde ise Suriye’den gelen Abhaz vatandaşları için 20 daire inşa edildi. Hükümet tarafından Suhum’da üç daire ve bir ev satın alınarak Suriye’li Abhaz Diasprası insanlarına teslim edildi. Gudauta Bölgesi Hıpsta köyünde iki ev ve Duripsh Köyü’nde ise bir ev satın alındı.


Gulripsh bölgesinde ise Suriye’li göçmenler için iki ev, Suhum bölgesinde ise bir, Oçamçıra bölgesinde ise iki ev satın alındı.


Kaynak: www.apsnypress.info     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.