RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Temmuz 2013, Pazar 12:58:44 tarihnde eklendi. 750 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Güney Osetya’lı Gönüllülerin Aileleri

ABHAZYA - GÜRCİSTAN SAVAŞI’NDA ŞEHİT OLAN GÜNEY OSETYALI GÖNÜLLÜLERİN AİLELERİ ZAFERİN 20. YILDÖNÜMÜNE KATILIYOR
Güney Osetya’lı Gönüllülerin Aileleri 14/07/2013. REGNUM Haber Ajansı Muhabiri’nin bildirdiğine göre, Abhazya Cumhuriyeti’nden bir heyet 12 Temmuz’da Güney Osetya Cumhuriyetine ziyarette bulundu. Heyet üyeleri, Abhazya – Gürcistan savaşı sırasında şehit olan Güney Osetya’lı gönüllülerin aileleri ile bir araya geldi.


Abhazya Heyeti’ne Devlet Başkanlığı Askeri Danışmanı Tümgeneral Zakan nanba başkanlık ediyor. Heyet içerisinde ayrıca Abhazya – Gürcistan Savaşı (1992 – 1993) Şehit Anneleri’de bulunuyor. Abhaz Heyetini Tsinval’de Güney Osetya Savunma Bakan Yardımcısı İbrahim Gassaev karşıladı. Heyet üyeleri, Ağustos Savaşı sırasında yaşamını yitirenlerin anıtına çelenk bırkatılar, ayrıca 5 No.lu okul bahçesinde bulunan şehit mezarlığını da ziyaret ederek mezarlara çiçek bıraktılar.


Abhazya Heyet Başkanı Tümgeneral Zakan Nanba “1992 yılında savaşımız başladığında, bizler ile birlikte savaşmak için birçok Güney Osetya’lı gönüllü geldi. Ne yazık ki bazılar şehit oldu. Bizler onların ailelerine en içten teşekkürlerimizi iletmeye ve onları Abhazya’ya davet etmeye geldik. Bizler onları dinlenme tesislerimizde ağırlamaktan dolayı çok memnun olacağız” dedi.


Zakan Nanba, ayrıca Güney Osetya’lı gönüllü şehitlerin ailelerini, Kurtuluş Savaşı’nın 20. Zafer Yıldönümü kutlamalarına katılmaları için 30 Eylül’de Abhazya davet etti. Heyet üyeleri ayrıca, Abhazya – Gürcistan Savaşı sırasında 6 çocuğunu kaybeden ve huzurevinde yaşayan Güney Osetya’lı aileye teşekkürlerini iletti ve onları Abhazya’da tatil yapmamalrı için davet etti.


Tsinval’de ayrıca, düzenlenen törende, Abhazya Devleti Heyeti Üyelerine Güney Osetya Devlet Ödülü verildi.


Kaynak: www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1683266.html       
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.