RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Temmuz 2013, Cumartesi 11:51:01 tarihnde eklendi. 951 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sochi’de ki Abhaz Öğrenciler

SOCHİ’DE ÖĞRENİM GÖREN ABHAZ ÖĞRENCİLER “2014 SOCHİ KIŞ OLİMPİYATLARI”NDA ABHAZYA’NIN TANITIMI İÇİN ÇALIŞACAKLAR
Sochi’de ki Abhaz Öğrenciler 13/07/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından verilen bilgiye göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 12 Temmuz Cuma günü Sochi’de üniversite ve orta dereceli devlet ve özel okullarda öğrenim gören ve mezun olan öğrenciler ile bir araya geldi.


Toplantı öğrencilerin girişimi ile gerçekleşti. Bugün için Sochi’deki okullarda Abhazya Cumhuriyeti’nden 220 öğrenci öğrenim görüyor.


Aleksandr Ankvab, Rusya Federasyonu’nun diğer ünversitelerinde okuyan öğrenciler ile düzenli olarak toplantılar düzenlediğini, ancak Sochideki öğrenciler ile şimdiye kadar bunun neden düzenlenemediğine şaşrıdığını belirterek “Herhalde Sochi’nin Abhazya’ya daha yakın olmasından kaynaklanmaktadır. Bizler bu boşluğu doldurmalıyız” dedi.


Öğrenciler, devlet başkanı ile buluşmalarında, içlerinde mezuniyet sonrasında iş bulma, koruma alanları ve kaçak yapılaşma konuları olmak üzere birçok konu hakkındaki soruları sordular.


Gençler buluşma için Devlet Başkanı’na teşekkürlerini beilrttiler. Öğrenciler, Sochi’de 2014 yılında düzenlenecek olan 2014 Kış Olimpiyatlarında Abhazya’nın temsil edileceğinden emin oldukalarını ve birçoğunun olimpiyat oyunlarında görevli olmak için kayıt yaptırdıklarını söylediler.


Aleksandr Ankvab, öğrencilere “Bizler sizlerle gurur duymak istiyoruz, bizler sizlerin daha üst düzeyde eğitim görmenizden dolayı onur duyuyoruz. Diplomalı insan sayımızın az olmaması gerekir ve daha üst düzeyde bilgi sahibi olmak için eğitim görmemiz gerekiyor. Sizin geleceğiniz, sizin ülkenizin tarihidir ve sizler sayesinde ülkeniz daha güçlü olacak ve gelecek nesillere devredilecektir. Bizler her zaman için sizlerin iyi çalışabilmeniz için her türlü desteği vermeye hazırız” açıklamasında bulundu.


Kaynak: www.apsnypress.info        
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.