RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Temmuz 2013, Perşembe 20:12:44 tarihnde eklendi. 785 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye’den Abhazya’ya Dönenler

SURİYE’DE YAŞAYAN ABHAZ DİASPORASI’NDAN BUGÜNE KADAR 467 KİŞİ ABHAZYA’YA GERİ DÖNDÜ
Suriye’den Abhazya’ya Dönenler 11/07/2013.  Abhazya Cumhuriyeti Devleti Geriye Dönüş Komitesi Başkan Yardımcısı İnar Gitsba, 11 Temmuz Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında Suriye Arap Cumhuriyeti’nden bugüne kadar 467 Abhaz vatandaşının geriye döndüğünü söyledi.


İnar Gitsba’nın açıklamasına göre “143 aile geri döndü. 115 Erkek, 201 Kadın, 18 yaşın altında 107 çocuk, emekli 44 kişi” bulunuyor.


İnar Gitsba “Bugün için göçmenlere, Abhaz Tolumuna uyum sağlamalrı için hızlandırılmış bir program uygulanmaktadır. Süreç, bölge yönetim başkanlarının denetimi altında yürütülüyor. İnsanların yerleşim sorunları ve konut edinmeleri ele alınıyor” dedi.


İnar Gitsba “Geriye dönenler arasında çeşitli meslek guruplarında insanlar bulunuyor. Suriye’den göç eden 45 kişi bugün için inşaat şirketlerinde çalışmaktadırlar. Moda evinde «Модатэкс» çalışan tasarımcılar, «А-Мобайл» и  «Аквафон» Telefon şirketlerinde çalışan programcılar bulunuyor. Bira üretiminde uzman olan bir kişi Bira Fabrikasında çalışıyor. Abhazya Televizyonu, Abhaz ve Rus Dram Tiyatrolarında çalışan ses operatörleri bulunuyor. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın resmi web sitesinin Arapça bölümünde çalışan programcılar bulunuyor. Suriye’den gelen göçmenler arasında doktorlarda bulunuyor ve yerel sağlık polikliniklerinde çalışıyorlar. Taksi sürücüleri, teknik elemanlar ve çeşitli meslek sahipleride bulunuyor. Göçmenlerin bir çoğu, Suhum’da, Gulripsh Bölgesinin Dranda köyünde ve Gudauta Bölgesi’nde yaşıyorlar” dedi.


İnar Gitsba “Temmuz başında yeni gelen göçmenler Gudauta’nın “Karadeniz” dinlenme tesisinde ağırlanıyorlar. Barınma ve iaşe bedelleri devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Kendilerine Abhaz ve rus dillerinde dersler verilmektedir” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info          
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.