RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 12:32:40 tarihnde eklendi. 1003 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BM Abhazya ve G. Osetya ile

BM GÜVENLİK KONSEYİ ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA İLE İLGİLİ OLARAK TOPLANTI YAPIYOR
BM Abhazya ve G. Osetya ile 22/07/2008. Rusya silahlı kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının Güney Osetya hava sahası üzerinde uçmaları üzerine Gürcistan'ın BM Güvenlik Konseyi'ne yapmış olduğu toplantı çağrısı üzerine yapılan toplantı sonucunda her hangi bir çözüme ulaşılamadı.

Rusya Federasyonu BM Daimi Temsilcisi Vitali ÇURKİN'in belirttiğine göre BM Güvenlik Konseyi'nin konu ile ilgili olarak yapmış oduğu kapalı toplantı sonucunda her hangi bir karar alınmadı.

Temmuz 2008 başlarında Gürcistan silahlı kuvvetlerinde Tsinvali'ye karşı sınır bölgesinde hareketlenmelerin yaşanması sonucunda Rusya Silahlı Kuvvetlerine bağlı Savaş Uçakları uyarı uçuşlarında bulunmuştu.

Vitali ÇURKİN "Bazı ülkeler, Gürcistan'ın bölgede yaratmış olduğu gerginliğe destek verir pozisyonda bulunuyorlar, bizler Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya ile olan sorunlarının barış içierisinde çözülmesini istiyoruz, ancak Gürcistan bölgede sorunun barış içerisinde çözülmemesi için elinden geleni yapıyor. Gürcistan, bölgede sorunun çözümünde silahlı kuvvet bulundurulmaması ve Yukarı Kodor Bölgesinde bulunana askeri güçlerinin bölgeden çekilmesi anlaşmalarını imzalamak durumundadır" dedi.

Vitali ÇURKİN "bugün için sıcak olayların yaşandığı bölge içerisinde, Temmuz ayı sonlarında ABD Silahlı Güçlerine Bağlı 1000 kadar Asker ve 600 Kadar Gürcistan askeri Gücünün silahlı tatbikatta bulunması bölgenin daha da istikrarsız olmasına yol açmaktadır. Gürcistan'ın BM Temsilcilcisi İrakli ALASANİYA'ya ABD silahlı Kuvvetleri ile Gürcistan Silahlı kuvvetlerinin bölgede yapmış oldukları askeri tatbikatların bölgenin istikrarının sürmesine hiç bir katkısı olmadığını belirttim" açılamasında bulundu.

Vitali ÇURKİN "Gürcistan, yapmış olduğu eylemler ile kendi toprak bütünlüğünün ve güvenliğinin bozulmasında ki en büyük aktör durumunda bulunuyor. Gürcistan, birinci olarak sorunun sürmesine yardımcı oluyor ve ikinci olarak görüşmelerin diplomatik süreç içerisinde yürümesini engelliyor" vurgulamasında bulundu.

BM Güvenlik Konseyi toplantısında BM güvenlik Konseyi Üyesi olmamasına rağmen BM Güvenlik konseyine çözüm planı önererek girişimde bulundu. Almanya Dışişleri Bakanı ŞTAİNMAYER; Rusya, Gürcistan ve diğer taraflar arasında hafta sonunda görüşmelerde bulunulmasını belirtti.

Rusya ve Almanya'nın başşehirlerinin hangisinden gelirse gelsin, Kafkasya ve Güney Osetya Problemlerinin diplomatik yollardan barış içerisinde çözülmesini istiyorlar. BM Güvenlik Konseyi'nin kapalı toplantısında Güney Osetya ve Kafkasya Problemi üzerine toplnatı yapıldı. Bugünkü toplantıda Abhazya problemi üzerine toplantı yapılıyor.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.