RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Temmuz 2013, Cuma 10:07:46 tarihnde eklendi. 911 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Yargılanmalıdır

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKAN YARD. IRAKLİ KHİNTBA, AVUSTURYA “ORF” ULUSAL RADYO VE TELEVİZYON KURUMUNA DEMEÇ VERDİ
Gürcistan Yargılanmalıdır 05/07/2013. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Khintba, 4 Termmuz Perşembe günü, Avusturya ulusal “ORF” Radyo – Televizyon Kurumu’na verdiği demeçte “Uluslararası toplum, mutlaka Gürcistan Devleti’nin ve Gürcistan Silahlı Kuvvetlerinin 1992 yılında Abhazya’ya karşı yapmış olduğu saldırılar yüzünden yargılamalıdır” dedi.


Irakli Khintba, söyleşide, Abhazya Cumhuriyeti’nin sosyal – ekonomik kalkınması, siyasal gelişimi, Abhazya ve Rusya arasındaki stratejik ortaklık, Gürcistan ile iki ülke devleti arasında çözülemeyen sorunlar ve AB’nin bölgedeki rolü üzerindeki görüşlerini belirtti.


Dışişleri Bakan Yardımcısı söyleşide, Abhazya, 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı’nın 20 Zafer Yıldönümü ile bağlantılı olarak, Gürcistan ile yaşanan kanlı savaşın en zor sorunlarının demografik, sosyal – ekonomik, sosyal – kültürel sonuçları hakkında “uluslararası toplum, mutlaka Gürcistan Devletinin ve Gürcistan Silahlı kuvvetlerinin 1992 yılında Abhazya’ya karşı uygulamış olduğu saldırılar yüzünden yargılamalıdır. Güney Kafkasya’da tarihsel gerçeklerin varlığı tanınmadan, çözüm yolunda hareket edilmesi oldukça zordur” vurgulamasında bulundu.


Kaynak: www.apsnypress.info     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Saim Tuç Bıc-ra - Gürcistan Yargılanmalıdır !!!
Evet! Çok doğru bir girişim. Aphazlara uyguladığı soykırımı ve halen bazı ülkelerin sürdürmekte olduğu ambargoyu örtmek için gerçekleri saptırmak suretiyle dünya kamu oyunu yanıltmaya çalışan ve Çerkesleri bölmeye çabalayan Gürcü Yönetimi kendi kazdığı kuyuya yine kendi düşecektir. Yaşanan o sıkıntılı, elim yılların Ramazan aylarında Yüce yaradana şöyle yakarıyorduk: Hağazşaz voara, hajlağu rıbergurekoe yırkıx!... Dere rıxızla yızpxu radgıl çıkun; ğamla yedırganıs, yırımemla yırkoçnıs ğakazla yığavurımşt voa yıterkız haşçakoe dare ce yırbiyd. Ğavat yırkşu, yırçeku; hara yahzıçpuş vara reha bızıy yuvdıriydte, hara haezınemcu vara vurxıcanıs ğavatgi vurxıcenısla havukguğiyd... Ğamıckoa ğamğöte ğari ğabakışağıra yığaştızhız, ğavat yırıckırığavagi yırımdıru zak ğaeb: "Yırımu yecızşava vuğakb, mugola yebefu ğala reob" yışırxöez ğapşte, Ha hajlağu ğari ğapşımkoe reha bergure şarde yığalcte yığayıd te; Ğapsız cı yışzakomcuş, Ğayxas xıte yışyeymsüş, zıare yığapseri gi, ğari yışırkıcuş yırdırıyd te gumxara gelalum. Ğavi ğaokb te: Hağazşaz voare gumxare yınkuzgaz yızeçızlağagi dere rıgumxara yışekoeçu yumurklava yağharba!... Yüce Yaradanımız sen bizim halkımızın güçlüklerini gider!... Kendi adlarıyla anılan küçük toprakları, dünyadan tecrit edilmek suretiyle açlıkla ve yoklukla boğulmak istenen kardeşlerimiz zor durumdalar. Onların yaşamakta olduğuı zulüm ve bizlerin ne yapabileceği senin malumundur. Bizlerin ulaşamadıklarımıza senin erişeceğini biliyor ve onlara da yardım edeceğine güveniyoruz!… Yalanları yol edip bu insan kıyımını başlatan ve onlara yardım edenlerin bilmedikleri bir şey var: “Varını paylaşanlar bir millettir, yiyecek için hırla şanlar köpeklerdir”inanç gerçeği. Bizim halkımız bundan çok daha büyük zorlukların içinden geliyor olmaları nedeniyle: “Suyun balığı boğamayacağı, Demir dövene soğuğun tesir etmeyeceği bilinci içinde, her ne kadar zorlansalar da bununda geçiciliğine inandıkları için kötülüğe sapmak istemiyorlar. O bakımdan diyoruz ki: Ya Rab, sen kötülük yapanları, kendi yaptıkları fenalıklar içerisin de boğulmakta olduklarını tezelden hepimize göster!... Medeni dünya, Aphaz ve Kuzey kAfkasya halklarının saldırgan olmadığını, fayda ve çıkar düşüncesiyle bu güne kadar kamufle edilen insanı vasfını, sosyo kültürel özelliklerini daha iyi anlayacak ve takdir edecektir. Yeter ki Sayın Vyacheslav Chirikba gibi kendimizi tanıtmakta biraz gayretli olalım.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.