RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Temmuz 2013, Perşembe 10:25:10 tarihnde eklendi. 833 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Suriye’den Geleceklere Hazır

ABHAZYA CUMHURİYETİ, SURİYE’DEN GELECEK OLAN 145 ABHAZ DİASPORASI GÖÇMENİ İÇİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Abhazya, Suriye’den Geleceklere Hazır 04/07/2013. 03 Temmuz Çarşamba günü, Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Leonid Lakerbaya başkanlığında Suriye’den gelecek olan yeni Abhaz Diasporası kafilesi ile ilgili olarak bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakli Khintba, Abhazya Devleti Tatil ve Turizm Komitesi Başkanı Tengiz Lakerbaya, Abhazya Devleti Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Hrips Djopua, Devlet Geriye Dönüş Komitesi Başkan Yardımcısı Ahmad Marşan, Geriye Dönüş Destek Vakfı Başkanı John Smır, Devlet Geriye Dönüş Komitesi Uluslararası Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Djansujh Lazba, Devlet Başkanlığı Yönetimi Sorumlusu Zurab Marşaniya’da katıldı.     


Başbakan, Suriye’den gelecek olan yeni kafile hakkında yapılan geriye dönüş çalışmaları ile geldiklerinde yerleşecekleri alanlar hakkında ki son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Irakli Khintba “Rusya Federal Taşımacılık Şirketi” tarafından Beyrut Havaalanından, Rusya’nın Sochi Havaalanına yapılacak olan Charter Uçuş için gerekli ödemelerin yapıldığını ve tüm uçuş izinlerinin alındığını açıkladı.


Irakli Khintba “Bir kez daha önceki gibi, (Nisan 2013) Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığından büyük bir destek gördük. Şu anda bir takım vize sorunları olmuş olsa da Suriye’deki Rus Büyükelçiliği sorunların çözülmesi ile ilgili olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ben bugün Rus Konsolosluğu ile yapmış olduğum görüşmede tüm vize işlemlerinin 4 Temmuz Perşembe günü sona ereceği sözünü aldım” dedi.


Irakli Khintba “Devlet Geriye Dönüş Komitesi Başkan Yardımcısı İnar Gitsba ve Dışişleri Bakanlığı Bilgilendirme Böölüm Başkanı Tengiz Tarba, konu ile ilgili olarak Beyrut’ta bulunuyorlar. Onlar konu hakkında sürekli olarak Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Suriye Temsilcisi Yaser Maan ile görüşmelerini sürdürüyorlar” dedi.


Irakli Khintba “Abhazya’ya Suriye’den 145 kişi bekleniyor. Liste için tüm hazırlıklar tamamlandı ve  Sochi Havalanına, sınır kapılarına iletildi. Bu kez de Nisan ayında olduğu gibi geriye dönen vatandaşlarımız hakkında en iyi ve sorunsuz bir biçimde çalışılacağından eminiz” dedi.


Kaynak: http://apsnypress.info/news/9443.html   
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.