RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Temmuz 2013, Salı 10:31:55 tarihnde eklendi. 1339 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan İtalya Atağı

PESARO BELEDİYESİ, İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYANIN BAĞIMSIZLIĞININ TANINMASINI TALEP ETTİ
Abhazya’dan İtalya Atağı 02/07/2013  Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından verilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, bir dizi çalışma ziyaretinde bulunmak üzere İtalya’ya gitti. V. Chirikba, ziyaret sırasında Başkent Roma’da kamu yöneticileri ve politikacılar ile görüşmelerde bulundu.


Vyacheslav Chirkba’nın İtalya ziyaretine basın ve yayın organları geniş yer verdiler. Dışişleri Bakanı, İtalya’nın Pesaro şehrinde Belediye yetkilileri ile yapılan toplantıda, Abhaz Halkının bağımsızlık mücadelesinin ana hatları, devlet yapılanması hakkında, çağdaş, siyasi, hukuki ve sosyo – ekonomik yapılanmalar hakkında bilgi verdi.


Toplantı sonrasında, Pesaro Belediye Yetkilileri tarafından İtalya Dışişleri Bakanlığı’na hitaben Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının tanınması çağrısı yapıldı. Çağrı dilekçesi Belediye Baş Danışmanları tarafından imzalanarak İtalya Dışişleri Bakanlığı’na gönderildi.


Pesaro Belediyesi Başvuru Dilekçesi;


"Kafkasya’da barış ve demokrasinin kurulması için tek yol iki cumhuriyetin bağımsızlıklarının tanınmasıdır. (Abhazya ve Güney Osetya – Abhz.com) Bu iki Cumhuriyetin bağımsızlıklarının doğrudan tanınması ile bu sayede her yönde etkili çalışma yapılabilir. (Kosova’da olduğu gibi)… Uluslararası ambargonun sürdürülmesi, Abhazya ve Güney Osetya’nın ekonomik gelişimi için ciddi sorunlara neden oluyor ve vatandaşlarının yurt dışında dolaşımının engellenmesi zorlukları daha da yoğunlaştırıyor.


Bütün bu gelişmeler göz önüne alındığında Pesaro Belediyesi Yönetimi olarak;


1 – Hükümete, Dışişleri Bakanlığına, Parlamento ve Senato Başkanlıklarına, Milletvekilleri ve Senato Üyelerine, Devlet Başkanlığı Parlamento ve Senato Dışişleri Komisyon Başkanlığına, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının tanınması yönünde Avrupa Birliğinde çalışma yapmaya çağrıda bulunuyoruz,


2 – Pesaro Komün Yönetimini Suhum (Abhazya) ve Tshinval (Güney Osetya) ile kardeş şehir anlaşması imzalamaya çağırıyoruz”


Kaynak: www.apsnypress.info   


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.