RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Temmuz 2013, Pazartesi 11:02:37 tarihnde eklendi. 1055 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Avrupa’ya Çıkarma

ABHAZYA CUMHURİYETİ HEYETİ, AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA DÜZENLENEN "ABHAZYA VE AVRUPA İLİŞKİLERİ" KONFERANSINA KATILDI
Abhazya’dan Avrupa’ya Çıkarma 01/07/2013. 27 Haziran 2013 Tarihinde Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen konferansa Abazin ve Abhazlardan oluşan kalabalık bir heyet katıldı. Avrupa Parlamentosunda tarihi bir olay olarak belirtilen konferansın konusu “Abhazya ve Avrupa: Karşılıklı Anlayış Ölçüsünde Yakınlaşmanın Yolları”


Heyet üyeleri farklı toplumsal yapılardan oluşuyor. Üyeler arasında, bilim adamları, kamu ve STK Temsilcileri, sanatçılar, girişimciler bulundu. Heyet Üyeleri arasında, Beslan Butba, Gennady Gaguliya, Beslan Agrba, Hibla Amıçba, Alice Gitsba, Beslan Kobakhia, Sergey Pazov, Mihail Thaytsukov Aleksandr Bardnikov, Vahtang Aguhava, Solomon Gablia, Elena Ankvab, Luka Gadelia, Nana Çerkeziya ve diğer katılımcılardan oluştu. Heyet üyeleri içerisinde Aralarında İrakli Bzhinava, İnal Gabliya, Milan Vozba, Milan Argun vd. Rusya Üniversitelerinde lisans ve lisansüstü öğrenim gören birçok genç bilim adamı da hazır bulundu. Abhazya Heyetine Dünya Abhaz – Abazin Kongresi Başkanı Akademisyen Taras Şamba Mironovich Başkanlık etti.


Konferansa, Abhaz – Adıge Diasporasının yaşamış olduğu Rusya, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İsviçre, Hollanda, Polonya, Türkiye’den temsilciler katıldı.


Konferansta, başta Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab,  Uluslararası Çerkes Birliği Başkanı Hauti Sahrokov ve diğer Abhaz – Abazin, Adıge Kültür Merkezleri tarafından gönderilen kutlama mesajları okundu.


Apsnypress Haber ajansı Muhabirinin bildirdiğine göre, konferansta, Abhazya Heyeti Üyesi Beslan Kobakhia, geniş bir konuşma yaparak katılımcılara Abhazya’nın geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında bilgi verdi.


Kaynak: http://apsnypress.info/news/9405.html   
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.