RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Haziran 2013, Pazar 16:17:53 tarihnde eklendi. 942 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kafkasya Araştırma Merkezi

KAFKASYA ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETİCİSİ HASAN OKTAY” TÜRKİYE, ABHAZYA SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE ZORLUKLAR İLE KARŞI KARŞIYA BULUNUYOR”
Kafkasya Araştırma Merkezi 30/06/2013. REGNUM Haber Ajansı Muhabirinin bildirdiğine göre, 28 Haziran 2013 Tarihinde Moskova’da düzenlenen “Ortadoğu, Güney Kafkasya ve Hazar Denizi Bölgesinde Güvenlik Sorunları” adlı konferansta konuşma yapan Türkiye Kafkasya Araştırma Merkezi Başkanı Siyaset Uzmanı Hasan Oktay “NATO üyesi olan Türkiye, Güney Kafkasya Bölgesindeki sorunlara ve istikrarsız ortama ne yakın ne de uzak duruyor” dedi.


Hasan Oktay “Sovyet Döneminde, Bir NATO Üyesi olarak Türkiye, SSCB sınırlarına şüphe ile bakıyordu. Türkiye, 2008 Ağustos Savaşı sonrasında bu politikasını değiştirmeye başladı. Türkiye, Kafkasya’ya daha fazla ilgi göstermeye başladı. Ancak, o bölgede bağımsız bir ülke ve bağımsız bir aktör olarak hareket ediyor” vurgulamasında bulundu.


Hasan Oktay “Bu dönem içerisinde Türkiye için Dağlık Karabağ sorunu ile Abhazya ve Güney Osetya sorunları büyük ilgi alanı oldu. Bölgede bu sorunlarla ilgilenme konusunda zorluklar ile karşı karşıya bulunuyor” dedi.


Hasan Oktay’ın görüşüne göre, bölgede dış güçler arasında ABD, İran ve Türkiye bulunuyor. En etkin dış güç olarak Türkiye’yi görüyor. Ancak, uzmana göre İran, Rusya ve Türkiye, Kafkasya ile ilgili olarak birlikte genel politika üretebilirler.


Uzman, Türkiye - Ermenistan ilişkilerini “Futbol Diplomasisi olarak değerlendiriyor ve başarısızlıkla sonuçlandığını belirtiyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönebilmesi için Türkiye’nin NATO üyesi ülke olması nedeniyle, NATO’nun bölgedeki etkisine bağlı olduğunu söylüyor.     


Kaynak: //www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1677731.html#ixzz2XVmoFvMD
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.