RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Haziran 2013, Cumartesi 11:53:02 tarihnde eklendi. 954 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, (UNHCR) Toplantısı

(UNHCR) BM ABHAZYA ÖZEL TEMSİLCİSİ JOHN MAK’KISSIK, ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINI ZİYARET ETTİ.
Abhazya,  (UNHCR) Toplantısı 29/06/2013. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda, Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan BM Mülteciler Ofisi Bürosu (UNHCR) Şefi John Mak’Kissik ve çalışma heyeti 28 Haziran Cuma günü, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Khintba ile toplantı düzenlendi.


(UNHCR) Heyet Başkanı John Mak’Kissik, İrakli Khintba ile düzenlenen toplantıda, BM Heyetinin 2013 yılının ilk yarısında yapılan çalışmalar ve Gal Bölgesi’nde uygulanan projeler ve yılın ikinci yarısında yapılacak olan planlar hakkında ayrıntılı bir rapor sundu.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakli Khintba, BM Genel Sekreteri tarafından yayımlanan son rapor hakkında yorumda bulundu.


İ. Khintba “Özellikle, Abhazya – Gürcistan Sınırında ‘Hareket Özgürlüğü’ hakkında yazılanlar, sorunun çözümü dışında bulunmaktadır. Bu sorun günümüz koşullarında Gürcistan tarafından öne sürülmektedir. Bizler, Gürcistan ile olan devlet sınırımızın güçlendirilmesinden Tiflis ve birkaç batı ülke başkentlerinde rahatsızlık duyulduğunu biliyoruz. Ancak bu çalışma bizler için önem taşımaktadır. Abhazya – Gürcistan sınırındaki kaos ve güvensiz geçiş ile ilgili olarak, sorunu ‘Hareket Özgürlüğü’ kapsamında değil aksine Tiflis ve Müttefiklerinin endişelerinde aramak gerekir. Abhazya Cumhuriyeti Devleti Sınırının tam güvenli duruma getirilmesi ve düzenlenmesi, önyargılı karşılanmamalı, aksine Gal Bölgesi sakinlerinin ve tüm Abhazya’nın güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunmaktadır” vurgulamasında bulundu.


İrakli Khintba, BM Genel Sekreterliği tarafından yapılan son raporda, açık bir biçimde, gelişmenin paradigmasının ‘İnsani Destek’ çerçevesi içerisinde uluslararası yardım kapsamında olmasının belirtilmesinden dolayı menuniyet duyulduğunu söyleyerek “Abhazya Devleti Yönetiminin bu konudaki mesajlarının duyulması bizler için önemlidir” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.