RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 12:30:56 tarihnde eklendi. 712 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş BDT barış gücü değerlendirmesi

SERGEY BAGAPŞ "ABHAZYA-GÜRCİSTAN SORUNU BÖLGESİNDE BDT BARIŞ GÜCÜ DIŞINDA BİR GÜÇ İSTEMİYORUZ" DEDİ
Bagapş BDT barış gücü değerlendirmesi 09/07/2008. AbhazyaDevlet Başkanı Sergey Bagapş "Abhazya'da yaşanan bombalı saldırılar sonucunda ABD Yönetimnin bölgede istikrarın sağlanması için BM güvenlik güçleri tarafından denetim yapılmasının istenmesinin, olayların ardından yapılması manidardır. Bu da bizlere olayları yaratan tarafın kimler olduğunu açıklamaktadır" dedi.

Sergey BAGAPŞ "bizler, bölgede görev yapan BDT Barış gücü ve Rus Barış gücü kuvvetlerinin dışında başka bir güç istemiyoruz. Abhazya olarak kendi iç güvenliğimizi sağlamaya muktediriz" dedi.

Rusya Ferderasyonu'nun BM daimi temsilcisi Vitali ÇURKİN; konu ile ilgili olarak yapılan BM Güvenlik Konseyi toplantısından sonra yapmış olduğu basın toplantısında "Rusya olarak bizler bölgede istikrarın sağlanması için tarafların BM Güvenlik konseyi kararlarına ve 14 Mayıs 1994 tarihinde Moskova'da yapılan barış anlaşmasına  bağlı olarak bölgede askeri güç bulundurulmaması ve çözüm için silahlı kuvvet kullanılmaması kararlarına uymaları gerekmektedir" dedi.

Vitali ÇURKİN "şu an için bölgede BDT Barış Gücü Kuvvetleri BM ve BDT Başkanları tarafından imzalanan anlaşmalara bağlı olarak görevini yapmaktadır" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.