RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Haziran 2013, Cuma 12:30:48 tarihnde eklendi. 949 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dünya Domino Şampiyonası

GÜRCİSTAN, ABHAZYA’NIN ABD’DE DÜZENLENEN DÜNYA DOMİNO ŞAMPİYONASI’NA KATILIMINI ENGELLEYEMEDİ
Dünya Domino Şampiyonası 21/06/2013. Suhum Valiliği B,ilgilendirme Bölüm Başkanı Madonna Kvitsinia’nın bildirdiğine göre, Abhazya Cumhuriyeti Ulusal Domino Takımı ABD’nin Orlando şehrinde düzenlenen Dünya Domino Şampiyonası’na katılıyor. Abhazya Domino Milli Takımı’nda Abhazya Cumhuriyeti Ulusal Domino Federasyonu Başkanı Arthur Gabunia başkanlığında, Beslan Tsvinaria, Aslan Bganba ve Amas Gabunia katılıyor.


Abhazya Cumhuriyeti Domino Federasyonu Başkanı Arthur Gabunia yapmış olduğu açıklamada, Gürcistan’ın uygulamaya çalıştığı diplomatik baskıların bir kez daha fiyasko ile sonuçlandığını söyledi. Bütün uygulanmak istenen diplomatik entrikalara rağmen,  Abhazya heyetinin Dünya Şampiyonasındaki bütün katılımcılar tarafından sıcak bir ilgi ile karşıladığını belirtti.


Arthur Gabunia “ABD’de düzenlenen dünya domino şampiyonasına 18 ülkeden 600’den fazla sporcu katılıyor. 18 Haziran’da düzenlenen Uluslararası Domino Federasyonu Genel Kurulu’nda Lucas Guittard, yeniden 4 yıllığına başkanlık görevine seçildi. Gürcistan’ın Washington Büyükelçiliği bir kez daha Abhazya Domino Takımı’nın dünya şampiyonasına katılımını engellemek için girişimlerini sürdürdü. Ancak, şampiyona organizatörleri, Gürcü politikacılara bir kes daha sporun siyasetin dışında bulunduğunu belirterek istemini reddettiler. Şampiyona, 19 Haziran’da düzenlenen törenle başladı. Abhazya Ulusal Domino Takımı, Abhazya Ulusal Bayrağı arkasında düzenlenen geçit töreninde Rusya Federasyonu ve ABD Ulusal Bayrakları ile birlikte yürüyüşe katıldı” dedi.


Dünya Domino Şampiyonası’nın 1. Turu 20 Haziranda sona erdi. Abhaz sporcu Amas Gabunia, 4 galbiyet alarak 4. Turua geçti ve gurubunda ki liderliğini sürdürerek şampiyonluğa doğru gidiyor.


(ABD, Abhazya’nın Temsilcilerinin BM’de görüşlerini açıklamalarını, vize vermeyerek engellemeyi sürdürüyor, ancak Gürcistan’ın uygulamış olduğu diplomatik baskı ve şantaja rağmen Abhaz sporcuların Dünya Domino Şampiyonası’na katılımını engelleyemedi – Abhazyam.com) 


Kaynak: www.apsnypress.info       


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.