RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Haziran 2013, Salı 13:36:38 tarihnde eklendi. 881 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hrips Djopua

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLETİ GERİYE DÖNÜŞ KOMİTESİ BAŞKANI HRİPS DJOPUA GÖREVİNE BAŞLADI
Hrips Djopua 18/06/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab tarafından Abhazya Cumhuriyeti Devleti Geriye Dönüş Komitesi Başkanlığı görevine atanan Hrips Djopua görevine başladı.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Yönetimi Başkanı Beslan Kubrava göreve başlama törenin de yaptığı konuşmada “Devlet Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın anavatanlarına geri dönmelerine büyük bir önem verilmektedir. Tabii ki var olan kadro yapılanması ve bazı sorunların çözümü ile çalışmalar düzene girecektir” dedi.


Beslan Kubrava “Devlet Başkanlığı olarak Hripsh Djopua’nın görevini liyakati ile yerine getireceğine inanıyoruz. Hrips Djopua, uzun yıllar Gulripsh ve Oçamçıra bölgelerinde çalışmıştır ve bizler onun bu tecrübelerinden elde etmiş olduğu deneyimlerini komite çalışmalarına etkin bir biçimde katacağından eminiz. Ve tüm çalışanların desteği ile birlikte çalışmalarında başarı kazanacaktır” dedi.


Hrips Djopua, yapmış olduğu konuşmasında kendisine duyulan güvene teşekkürlerini belirterek “Devlet Geriye dönüş komitesinin ve devlet yönetiminin, geriye dönen vatandaşlarımızın sorunlarının çözümündeki çalışmalarına ve vatandaşlarımızın tarihi anavatanlarına geriye dönüşlerine büyük önem verdiğinin idraki içerisinde bulunuyorum” dedi.


Hrips Djopua, 20 – 25 yıl önce anavatanlarına geriye dönen vatandaşlar ile bir araya geldiğini anımsatarak “Bugün, buraya daha fazla insanımız geliyor ve bugün, geriye dönmeleri için başka fırsatlar yaratmak içinde geliyorlar. Halkımızın, siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının bu geriye dönüşleri nasıl algıladıkları ve kabullendikleri de çok önemlidir. Geriye dönüş konusunda herkesin birbirine destek vermesi gerekiyor ve bu desteğin var olduğuna güvenim var” dedi.


Başbakan Leonid Lakerbaya, devlet komitesi çalışanlarına, çalışmalarından dolayı teşekkürlerini belirterek “Bugün yaşananlar, sıradan bir dönem değildir, çok zor koşullar yaşanıyor ve yapılan çalışmalar ile ilgili olarak olumsuz eleştirilerde bulunanlar da olacaktır. Bu zor koşullar içerisinde Dışişleri Bakanlığı ile birlikte, insanlarımızın anavatanlarına geriye dönüşlerini sağladık. (Suriye’den göç edenler – AP) Suriye’den yeni bir gurup vatandaşımızın geriye dönmeleri için hazırlık yapıyoruz. Tabii ki çalışmalarımızda bir takım eksiklikler bulunmaktadır ve bizler yeni başkanımız ile olumlu açılımların gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bizler, onun siyasi partiler ve değişik toplumsal hareketler ile iletişim içerisinde bulunarak sunacağı öneri ve çalışma yapılanması hakkındaki önerilerine çok önem veriyoruz. Amacımız anavatanlarına geriye dönenlerin toplum ile olumlu bir uyum içerisinde yaşamalarını sağlamaktır” dedi.


Leonid Lakerbaya “Geriye dönüş süreci çok kolay değildir, özellikle savaş koşulları sonrasında geriye dönenler için bu çok zordur, Abhazya Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığının Rusya Federasyonu tarafından tanınması sonrasında bu süreç daha olumlu koşullar içerisinde olmaya başladı” dedi.


Leonid Lakerbaya “Bizler, Zaferimizin 20. Yıldönümü arifesinde savaşta yaşamını yitirenlerin ailelerinin, gazilerimizin yeterli olarak yaşam koşulları içerisinde olmadıklarını biliyoruz. Bu durum, devlet tarafından kabul edilemez. Diğer taraftan, bizler, etnik olarak Abhaz olan insanlarımızın, Suriye’deki konumlarının da farkındayız. Bizler bu geriye dönüşleri, kocası ya da karısı farklı milliyetten olsa bile geriye dönüşleri hakkındaki politikamızı genişlettik” dedi.


Leonid Lakerbaya “Çaloşmalara katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim, ancak bu genel olarak ağırlık devlet yönetiminin omuzlarında bulunmaktadır. Bu tür büyük geriye dönüşlerin, herhangi bir tur acentesi tarafından yapılabileceğini belirtenlerin görüşleri kabul edilemez” dedi.


Leonid Lakerbaya “Bu yapılanlar çok ciddi bir çalışmadır, bir kez daha Abhazya Dışişleri Bakanlığı ve Rusya tarafına Beyru’tan buraya gelenlere yapmış olduğu çalışmalardan ve yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşları da kendi görevlerini yaptılar ve yapıyorlar. Bizler birlikte çalışmaya çok önem veriyoruz. Ancak bu bir koordinasyon içerisinde olmalıdır. Bunu da Devlet Geriye Dönüş Komitesi sağlamalıdır” dedi.


Leonid Lakerbaya “Geriye dönenler ile ilgili olarak yapılan çalışmalar Suriye’den gelenler ile ilgili olarak ön plana çıktı, bunu tüm Dünya’daki Diaspora ile yoğunlaştırmak gerekir. Devlet Geriye Dönüş Komitesi başkanı ve çalışanlarına başarılar diliyorum” vurgulamasında bulundu.


Leonid Lakerbaya “Bizler, geriye dönüş çalışmalarının çözümünde onların yanında olacağız. Bizler Komite çalışmalarının yanı sıra şehir ve bölge yönetimleri de dahil olmak üzere bu süreç içerisinde bulunan kişi ve kurumlardan gelecek olan önerileri de göz önüne alacağız. Bu sorun ülke çapında ulusal ve her alanda ele alınmalıdır. Geriye Dönüş Komitesi, yeniden yapılanma ve reform çalışmaları ile birçok sorunu çözecektir” dedi.


Geriye Dönüş Komitesi Başkan Yardımcısı Ahmad Marşan, Hrips Djopua’ya çalışmalarında başarılar dileyerek, Dvelt Geriye Dönüş Komitesi çalışanları olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 

Tören için bknz: http://www.apsua.tv/abh/video/1461/
 


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.