RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Haziran 2013, Cumartesi 15:16:42 tarihnde eklendi. 1316 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Tayyip’e Direniyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, 13 HAZİRAN’DA BM GENEL KURULU’NDA ALINAN KARARIN ÖNYARGILI VE SİYASİ OLDUĞUNU AÇIKLADI
Abhazya’da Tayyip’e Direniyor 15/06/2013. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, 13 Haziran 2013 Tarihinde BM Genel Kurulu’nda Gürcistan’ın Abhazya içindeki ve Gürcistan’nın Tsinval Bölgesi/ Güney Osetya’dan yerlerini terk eden insanlar ve mülteciler ile ilgili olarak alınan kararın, ön yargılı ve çözümü son derece politize edecek bir karar alındığını belirten bir bildiri yayımlandı.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması;


“Bu yıl 13 Haziran 2013 Tarihinde, BM Genel Kurulu’nda Gürcistan’ın Abhazya içindeki ve Gürcistan’nın Tsinval Bölgesi/ Güney Osetya’dan yerlerini terk eden insanlar ve mülteciler ile ilgili olarak alınan kararın ön yargılı ve çözümü son derece politize olması bizler için bir sürpriz değildir. Bu satırlar, Gürcistan tarafından altı yıl öncesinde sunulan önerinin hemen hemen hiç değişmemiş konumu olarak duruyor.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, uluslararası topluma bu tür kararların kabul edilemez olduğunu, bölgedeki siyasi ve insani sorunların çözümüne katkıda bulunamayacağını sürekli olarak işaret ettik. Abhazya Cumhuriyeti Temsilcilerinin, BM Üyesi ülkeler temsilcilerine kendi görüşlerini sunmaları engellenerek, bir kez daha Abhazya’nın ardından bu karar kabul edilmiştir. Ancak Abhazya tarafı olarak, belgeleri ile birlikte tek tek toplumun bilgilendirilmesi için gerekli olan çalışmalarımızı yaptık.


BM tarafından kabul edilen bu karar, Güney Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın sağlanması amacı ile Cenevre’de düzenlenen insani ilişkiler çalışma gurubuna hiçbir yapıcı katkı da bulunamaz. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Cenevre’de sürdürülen uluslararası görüşmelerin dışında yer alan kararların kabul edilemez olduğunu bir kez daha yineliyoruz.


BM Genel Kurulu’nda alınan bu kararın dünya ülkelerinin çoğunluğu tarafından – 120’den fazla – kabul edilmediğini belirtmek isteriz. Bu ülkeler, Gürcistan tarafından önerilen taslak karara karşı çıkan ülkelerdir. (Türkiye hükümeti, karar lehinde oy kullandı – Abhazyam.com)


BM tarafından alınan karar, yalnızca tavsiye niteliğinde bulunmaktadır ve yasal bir bağlayıcılığı bulunmadığını vurgulamak istiyoruz. Bu alınan karar belgesi, aynı zamanda Gürcistan’da yaşanan iktidar değişikliğine rağmen yeni oluşan hükümet yönetiminin de düşmanca tutumunu sürdürdüğünün bir göstergesi olarak görülmektedir.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, karar hakkındaki yorumlarımızı ve hazırlamış olduğumuz belgeleri yakın bir zaman içerisinde BM Genel Sekreterliğine sunacağız”


Kaynak: www.apsnypress.info              
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
ahmet - asillik bizde kalsın herkes her mıllet asıl olamaz sayı onemlı degıl halkın kalıtesı onemlı
kurtler gıbı bol cocuk yapıp nufus mu attrıralım bızde mecbur bırakıp devletı saygı gormek ıcın
ahmet - abhazya
tayyip beyin tanımaması normal o bir gürcü kendisi söyledi tv kayıtlarında var
acuka - haber okunsın başlığına cevap
nerde yaşıyorsunuz bilmiyorumda sevgi ve hoşgörüyü ben hiç görmedim destekleyen varsa güle güle kendi bilir destekleselerdi sakaryadan engin özkoç milletvekili seçilirmiydiki ! yapılan uygulamalardan diaspora rahatsız son 23 nisan gördü cümle alem hala kör inat gidenler sonlarını kendileri hazırlıyor .Ançua apsuvara yıvmırdızn
cafer vaybe - haber okunsun başlığı
Diasporalı bir Abhaz olarak Sayın Erdoğan'ın Abhazlara sevgi ve hoşgörüsünü biliyorum. Sayın Başbakanımızı her konuda TC deki Abhazların yüzde doksanı oranında desteklediğini hatırlatırım. Yanlış haber başlığı, yanlış haber. Dikkatli olalım Abhaz kardeşlerim.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.