RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Haziran 2013, Perşembe 11:52:00 tarihnde eklendi. 992 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırmızı Çizgiler

VLADİMİR PUTİN "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIMA KARARI TARTIŞILAMAZ, BU BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"
Kırmızı Çizgiler 13/06/2013. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Haziran Salı günü “Rusya – Bugün” (Russia Today) Televizyon kanalına vermiş olduğu demeçte, Rusya’nın, Gürcistan ile ilişkileri geliştirmeye hazır olduğunu belirtti


Vladimir Putin “Bizler, Gürcistan ile işbirliği kurmaya hazırız. Bizler onlarla eskiden olduğu gibi ilişki kurmak istiyoruz. Gürcistan ile sıcak ilişki içerisinde olmak istiyoruz” dedi. Yeni Gürcistan hükümet Yönetiminin ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki kararı hakkındaki soruyu yanıtlayan Vladimir Putin “Olimpiyatlara katılma kararları, diğer bazı konularda atmış oldukları adımları görmek ve değerlendirmek gerekir. Bizler gerekli yanıtları veririz. Ancak Rusya olarak Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının tanınması kararı ve Mihail Saakaşvili’nin 2008 yılındaki savaş suçu işlemesi konusundaki hiçbir tartışmayı kabul etmeyeceğiz” dedi.


Gürcistan Dışişleri Bakanı Maia Panzhikidze ise, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yapmış olduğu açıklamaya karşılık olarak 12 Haziran’da yaptığı açıklamada “Gürcistan ve Rusya arasında belli alanlarda yakınlaşma bulunmaktadır, buna rağmen Gürcistan ve Rusya arasında “Kırmız Çizgi” konumunda olan belli konular bulunmaktadır” dedi.


Maia Panzhikidze “Bizler Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesi için bazı olumlu adımlar attık. Biz, bu adımları şimdi atmıyoruz ve bunlar bugün için önem arz etmektedir. Sochi Olimpiyatlarına katılma kararımızı vurguluyorum ve bunun bizim tarafımızdan başlatılan adımların somut sonucu olarak görülmesi gerekir. Buna ek olarak Sochi Olimpiyatlarının güvenliğinin sağlanması için yapılacak olan işbirliği çalışmalarını görmemiz gerekiyor” dedi.


Maia Panzhikidze, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yapmış olduğu konuşmada “Kırmızı Çizgi” olarak belirtilen konular hakkındaki görüşünü “Gürcistan’ın da bu konular ile ilgili olarak belirlemiş olduğu ‘Kırmızı Çizgi’ bulunmaktadır. Ülkenin topraklarının işgal altında olması, Abhazya ve Güney Osetya’nın Rusya tarafından bağımsız devletler olarak tanınması. Gürcistan bu konuda asla uzlaşmaya girmeyecek ve bazı alanlarda bir dereceye kadar ilişkilerimizde sıcaklık olmasına rağmen, her zaman Gürcistan’ın çıkarları doğrultusunda hareket edilecektir. Kırmızı Çizgi, birkaç ay önce de vardı bugünde var” dedi.           


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1670666.html#ixzz2W4UIh0tG
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.