RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Haziran 2013, Çarşamba 09:38:57 tarihnde eklendi. 952 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gal Sınırı Güçlendiriliyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NİN GAL BÖLGESİ NABAKİYA VE OTOBAYA SINIRINDA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Gal Sınırı Güçlendiriliyor 12/06/2013. Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan Rusya Federasyonu FSB Sınıur Muhafızlığı tarafından Abhazya Cumhuriyeti’nin Gürcistan ile İngur nehri üzerinde bulunan Nabakiya ve Otobaya köyleri çevresindeki devlet sınırında güçlendirme çalışmaları sürdürülüyor. Devlet sınırını güçlendirme çalışmalarının ana görevi, kaçakçılığın ve yasadışı giriş çıkışların önlenmesi olarak belirlendi.


Sınır Muhafızlığı tarafından verilen bilgiye göre, çalışmalara 2009 yılında başlandı ve 2013 yılı sonuna kadar güçlendirme çalışmaları bitirilmiş olacak.


Yapılan güçlendirme çalışmaları sıradan bir sınır düzenlemesi olarak düşünülmüyor: son teknikler kullanılarak, engellerin, siperlerin, hendeklerin ve duvarların çekilmesi ile devlet sınırının kilometrelerce uzunlukta güvenliğin sağlanması hedefleniyor. Hendeklerin genişliği 3 – 5 metre arasında olacak.


Gal Bölgesi’nin sınırının denize yakın olan bölgesinde sınır güçlendirme çalışmalarının yanında Taglan, Nabakiya ve Otobaya köylerinde yaya geçişleri için üç sınır geçiş noktası açıldı. Yasa dışı geçişlerin engellenmesi amacı ile yapılan bu noktalardan herkes rahatça geçebilme hakkına sahip oluyor.


Gal Bölgesi Valisi Beslan Arşba gazetecilere yaptığı açıklamada “Bizler, artık Gürcistan tarafından küçük kaçakçı guruplarının giriş çıkış yapma girişimleri dışında sınırda güvenliği sağladık. Bu tür kaçakçılık girişimleri tamamen ortadan kaldırılmıştır” dedi.


Rus Sınır Muhafızlığı Yetkilileri, Abhazya’nın Gürcistan ile olan sınırı boyunca sadece hendek ve duvar çekme çalışmaları yapılmıyor, son teknolojik uyarı sistemleri ile sınırdaki hareketlilik kontrol edilmiş olacak. Yakında bu sistem çalışmaya başlayacak.


Abhazya Cumhuriyeti’nin karasularının korunması için Pichori köyünde bulunan sınır karakolunda kurulacak olan sonar sistemi ile Abhazya Cumhuriyeti Karasularına yapılacak olan ihlaller ya da yasadışı saldırılar önlenebilecek. Güçlü bir radar sistemi Kodor Nehri’nin denize dökülen ağzı üzerinde bulunan Skurcha köyü yakınlarında kurulu olarak çalışıyor. Kapasitesi deniz sınırının tamamını kapsayacak bir biçimde korumaya sahip bulunuyor. "Frontier",  «Рубеж» otomatik teknik takip kapasitesine sahip olan radar sistemi 12 millik karasularında bir toplu iğne ucunu bile belirleyebilecek güce sahip bulunuyor.


Kaynak:   http://apsnypress.info/news/9220.html
      


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.