RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Haziran 2013, Cuma 10:28:38 tarihnde eklendi. 976 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye Abhaz Diasporası

ABHAZYA CUMHURİYETİ, HAZİRAN AYI ORTALARINDA SURİYE’DEN 50 ABHAZ DİASPORA AİLESİ DÖNÜŞÜNÜ BEKLİYOR
Suriye Abhaz Diasporası 07/06/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 6 Haziran Perşembe günü Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba ile görüştü. Toplantı sırasında, Suriye’den Ana Vatan Abhazya’ya geri dönen vatandaşların konumu ve ayrıca Dışişleri Bakanlığı’nda geriye dönen göçmenlere odaklı oluşturulan yeni yapılanmalar konuları görüşüldü.


Aleksandr Ankvab, ilk olarak Suriye’den gelecek olan yeni gurup vatandaşların son durumu hakkındaki görüşlerini belirtti.


Vyacheslav Chirikba “Haziran ayı ortalarında Şam’dan charter uçak ile 145 kişilik bir gurup gelecektir. Haziran ayı ortalarında kardeşlerimizin Abhazya’da olacağını umuyoruz” dedi.


Aleksandr Ankvab, Dışişleri bakanlığı olarak, Suriye’deki vatandaşların geriye dönüşleri ile ilgili olarak dost ülke Rusya Federasyonu Yetkilileri ve diğer kurumlar ile ön görüşmelerde bulunulması ve sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. 


Vyacheslav Chirikba “Bizler Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşmelerde bulunduk ve destek sözlerini aldık. Rusya Federal Taşımacılık Şirketi ile gerekli ödeme işlemlerimizi gerçekleştirdik, herhangi bir gecikme sorun yaşanmadan Sochi havaalanına inişleri ve transit vize konusunda görüşmelerimizi tamamlıyoruz. Bu sefer Suriye’den anavatan Abhazya’ya yaklaşık olarak 50 aile gelecek. Şu anda “Aytar Oteli’nde 43 aile barındırılıyor” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.