RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 12:14:36 tarihnde eklendi. 737 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Gürcistan sınırını kapattı

ABHAZYA CUMHURİYETİ; GÜRCİSTAN SINIRINI KAPATTI
Abhazya Gürcistan sınırını kapattı 30/06/2008. Gagra şehri Emniyet Müdürü Beslan ADLEYBA'nın gazetecilere vermiş oduğu bilgiye göre  29 Haziran tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Gagra Şehrinde biri Şehir Pazarında diğeri de "Kontinent" Super Maeketi yakınlarında olmak üzere Sabah 08:10 sıralarında iki adet patlama olayı yaşandı. Patlamalar sırasında 6 Abhazya vatandaşı çeşitli yerlerinden yaralandı, yaralılar devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Abhazya'nın Başşehri Suhum'da 30 Haziran 2008 tarihinde saat 12:00 sıralarında şehir pazarında, biri çöp bidonunda diğeri ise otobüs durağı yakınlarında olmak üzere ard arda iki adet patlama olayı yaşandı, olay sırasında bir kişi öldü bir kişi yaralandı.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; yaşanan olaylar üzerine yapmış olduğu açıklamada "Abhazya'da turizm sezonunu başlaması nedeni ile Gürcistan özel timlerinin bu tür eylemler yapmak için hazırlık yaptıklarının bilgisini almıştık. Bu tür eylemler abhazya'nın ekonomisini etkilemek amacı ile Gürcistan tarafında yapılmaktadır" diyerek "01/07/2008 tarihi itibarı ile Abhazya'nın İngur nehrinde bulunan sınır kapısı, turizm sezonu bitene kadar kapatılmıştır. sınır kapısından sadece barış gücü görevlileleri ve resmi görevlileirn dışında bulunan herkes için kapatılmıştır" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.