RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2013, Salı 18:17:24 tarihnde eklendi. 952 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sınır Muhafızlığı Günü

28 MAYIS, ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE “SINIR KORUMA MUHAFIZLIĞI GÜNÜ” OLARAK KUTLANDI
Sınır Muhafızlığı Günü 28/05/2013. Bugün Rusya’nın Sınır Koruma Muhafız Güçleri’nin kuruluşunun 95. Yıldönümü. 28 Mayıs, Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan Rus ve Abhaz Sınır Koruma Muhafız Birlikleri tarafından kutlandı.


Kutlama etkinlikleri, Suhum sahilinde bulunan ve bütün nesillere aktarılmak üzere dikilen Sınır Muhafızlığı Anıtı önünde saygı duruşu, çelenk ve çiçek konulması ile başlandı.


Törene, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Yönetimi Başkanı Beslan kubrava, Başbakan Yardımcısı Aleksandr Stranichkin, Suhum Valisi Alhas Labahua, Rusya Fedrasyonu’nun Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Semyon Grigoryev, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik İstihbarat Servisi 1. Başkan Yardımcısı Nugzar Samsoniya, Rusya Federasyonu’nun Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan FSB Sınır Muhafızlığı Birlikleri Komutanı Sergey Komarevtsev, Abhazya Cumhuriyeti Devleti Sınır Muhafızlığı Komutanı Zurab Marganiya, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Sınır Muhafızlığı çalışanları katıldılar.


Anma töreni sonrasında, Abhazya Cumhuriyeti’nde gören Rusya Federasyonu FSB Sınır Muhafızlığı askerleri tarafından resmi geçit töreni ve silahlı tatbikat gösterisi düzenlendi. Ayrıca Rus sınır Muhafızlığı çalışanlarının çocuklarının oluşturduğu “Küçük Matryoşkalar” «маленькие матрешки» adlı çocuk dans topluluğunun gösterisi izlendi.


Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan Rus FSB Sınır Muhafızlığı Komutanı Sergey Komarevtsev “Sovyetler Birliği dönemi ve sonrasında 28 Mayıs, sınır muhafızları günü olarak kutlanıyor. Bugün, bütün sınırlarda görev yapan sınır muhafızlarımız arasında kutlamaların yapıldığı, en seçkin ödüllerin dağıtıldığı, devlet sınır Muhafızlığı yetkilileri tarafından düzenlenen toplantılar ile anıldığı bir gündür. Abhazya cumhuriyeti’nde de Abhaz ve Rus Sınır Muhafızlığı Komutanlıkları olarak bayramını, mutlu bir biçimde geleneksel olarak birlikte kutluyoruz” dedi.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Sınırı Koruma Muhafızlığı Komutanı Zurab Marşaniya tüm sınır muhafızlığı görevlerinde çalışanların bayramını kutlayarak “Bir devlet kendi sınırını koruyamaz ise o tam teşekküllü bir devlet olamaz. Şunu söylemek istiyorum, sınırda çalışan insanlarımızın hizmet görevlerinde bir farklılık bulunmuyor. Ben şunu belirtmek isterim, sınır muhafızları devleti bölmüyor, aksine birleştiriyor” dedi.


Kaynak:  http://apsnypress.info/news/9122.html

            


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.