RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Mayıs 2013, Perşembe 16:08:06 tarihnde eklendi. 1117 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’ın Kuzey Kafkasya Politikaları

VLADİKAVKAZ TOPLANTISI - GÜRCİSTAN, ÇEÇENİSTAN’DAKİ AŞIRI DİNCİ ÖRGÜTLER İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ABHAZYA’YA KARŞI TERÖR EYLEMLERİ DÜZENLİYOR.
Gürcistan’ın Kuzey Kafkasya Politikaları 23/05/2013. REGNUM Haber Ajansı’nın bildirdiğİne göre, bugün 23 Mayıs Perşembe günü, Vladikavkaz’da Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü tarafından “Gürcistan’ın Kuzey Kafkasya Politikaları” adı altında yuvarlak masa toplantısı düzenleniyor. Toplantıya, Kuzey Osetya “Abaev “ sosyal ve İnsani İlişkiler Enstitüsü Uzmanları, Müftülük temsilcileri, Alan Kilise Temsilcileri, Kuzey Osetya ve Güney Osetya Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katılıyor.


Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Bölüm Başkanı Yana Amelina, Kuzey Osetya’nın Başşehrinde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, bir dizi etkinlik olarak “Osetya: Dini, Siyasi Durum ve Dış Etkenler” Teması üzerinde durulacağını belirtti.


Yana Amelina “Temel amaç, Rus – Gürcü ilişkilerinin bilimsel ve gerçeklere dayanacak bir biçimde irdelenmesi, Gürcistan’ın Kuzey Kafkasya Politikası ve devlet olarak toprak bütünlüğünü koruma ümitlerinin olup olamayacağı, sorunların ve kalkınmanın sağlanıp sağlanamayacağı konularının masaya yatırılmasıdır” dedi.


Toplantıda katılımcılar “Rus – Gürcü İlişkilerindeki tahminlerini ve görüşlerini, Gürcistan’ın Abhazya, Güney Osetya ve Kuzey Kafkasya’da ki sabotaj, terör faaliyetleri ve bu eylemler karşısında takınılacak tavırlar vb. konuları görüşecekler”. Toplantıda, Çeçen gazeteci ve siyasetçi İslam Saydayev’in Tiflis Yönetiminin, Kuzey Kafkasya’da etnik ayrımcılığı ve İslami terörizmi destekleyen ve teşvik eden planlarını açığa çıkaran "Убрать свидетеля",  “Tanığı Yok Et” adlı kitabının da tanıtımı yapılacak


Eski Bilgi Merkezi Başkan Yardımcısı ve bugün Çeçen Cumhuriyeti Hükümeti Ulusal Politikalar Danışmanı İslam Saydayev kitabında, Gürcistan Devlet Yönetimi ve Gizli Servislerinin, Abhazya ve Rusya Federasyonu’na karşı İçkeriya’da bulunan adi suçlular ve aşırı islami dini guruplarla özel operasyon ve terör eylemlerini yürütmeleri için girmiş oldukları işbirliği çalışmalarını anlatıyor.  


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1662134.html#ixzz2U77Ke9LZ
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.