RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Mayıs 2013, Çarşamba 11:18:43 tarihnde eklendi. 1092 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab, Marşan Görüşmesi

ALEKSANDR ANKVAB, ŞEREF MARŞAN’A ABHAZYA DEVLET YÖNETİMİ’NİN ANA VATANA GERİ DÖNENLERİN YERLEŞİM SORUNLARINI ÇÖZECEĞİ SÖZÜNÜ VERDİ
Ankvab, Marşan Görüşmesi 22/05/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü’nden verilen bilgiye göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 21 Mayıs Salı günü Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sıriye Arap Cumhuriyeti Temsilcisi Şeref Marşan ile görüştü. (Şeref Abaza (Marşan), Doktor, Suriye Parlamentosu’nda Milletvekili olarak bulundu, uzun yıllar Suriye Abhaz – Adıge Birliği Başkanlığı görevini yürüttü, Abhazya’ya geri dönmeden önce Abhazya Cumhuriyeti’nin Suriye’deki Temsilciliği görevini sürdürüyordu. Suriye’de yaşanan savaş koşulları nedeni ile ailesiyle birlikte ana vatan Abhazya’ya geri döndü – Abhazyam.com) 


Şeref Marşan, konuşmasında Suriye’den anavatanlarına geri dönenlere verilen destek ve yardım için teşekkürlerini belirtti. Şeref Marşan, ayrıca, geriye dönenlerin yaşadıkları koşulları anlattı, toplum ile uyum konusunda olumlu gelişmeler yaşandığını, bazılarının kendilerini Abhazya sakinlerinden daha iyi hissettiklerini açıkladı.


Şeref Marşan, Suriye’den anavatanlarına geri dönenlerin önemli bir çoğunluğunun kırsal kesimde yaşadıklarını ve çiftçilik ile uğraştıklarını söyledi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde anavatan geri dönen aileler içerisinde Abhaz – Çerkes karışımının çok olduğunu da vurguladı.


Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, devlet yönetimi olarak ana vatanlarına geri dönenlerin yerleşim sorunları ile ciddi olarak ilgilenildiğini ve bu konuda onların görüşlerinin dikkate alınacağını söyledi.


Kaynak: www.abhazyam.com    


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.