RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mayıs 2013, Salı 15:02:10 tarihnde eklendi. 1410 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sürgün Abhazya’da Anıldı

“KAFKAS SAVAŞI” ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE TÖRENLE ANILDI
Sürgün Abhazya’da Anıldı 21/05/2013. “Kafkas Savaşı” bugün, Abhazya Cumhuriyeti’nde anılıyor. Suhum’daki anma töreni sahilde bulunan “Muhacır Anıtı” önünde saygı duruşu, çiçek bırakma ve denize çelenk atma ile gerçekleşti.


Anma Töreni’ne Abhazya Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Devlet Başkan Yardımcısı Mihail Logua, Parlamento Başkanı Valery Bganba, Başbakan Leonid Lakerbaya, Devlet Başkanlığı Müsteşarı Beslan Kubrava, Milletvekilleri, hükümet Üyeleri, Suriye’den ve tüm Diasporadan anavatana gelen aileler ve çocukları ile öğrenciler katıldılar.


Devlet Geriye Dönüş Komitesi Geçici Başkanı Ahmad Marşan konuşmasında “Bu gün, sadece Abhazlar için değil, tüm Kafkasya için özel bir gündür. Yaşamış olduğumuz son trajedi olsun. Bugün, Suriye’de yaşayan kardeşlerimizden aralarında çocuklarımızın da bulunduğu büyük bir gurup anavatanlarına geriye döndü. Ve bu çocuklar bu yere geldiler ve burasını öğrendiler, bu çok önemlidir” açıklamasında bulundu.


Abhazya Cumhuriyeti’ndeki anma törenleri daha önceleri 31 Mayıs’ta yapılıyordu. Ancak 2011 yılından bu yana 21 Mayıs’ta yapılıyor. XIX. Yüzyılda yaşanan Rus – Kafkas Savaşının bir sonucu olarak, binlerce Abhaz anavatanlarını terk etmek zorunda bırakıldı. Abhazlar Türkiye ve Ortadoğu’daki farklı ülkelere sığındılar. Abhaz göçmenlerinin torunları 50 farklı ülkede yaşıyor. Abhaz Diasporasının büyük çoğunluğu Türkiye’de yaşıyor.


Kaynak: www.apsnypress.info          
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Kunta Kinte - Sürgünmüş!!!
Kendi ülkesinde azınlık, diasporasında ülke nüfusundan fazla insanı olan, dili kaybolma tehlikesi içinde sayılan, hızla asimile olan Abhaz halkı sürgüne değil yok oluşa itilmiş, 'soykırıma uğramış' tır. Çerkez soykırımının tanınmasını istiyen BDP ve CHP nin Abhaz sokırımını da dile getirmesi temennimizdir.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.