RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2013, Pazartesi 14:02:22 tarihnde eklendi. 674 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

V. Ardzınba Anıtı Toplantısı

ABHAZYA CUMHURİYETİ BAŞBAKANI LEONİD LAKERBAYA BAŞKANLIĞI'NDA VLADİSLAV ARDZINBA ANIT MESAR İNŞAATI TOPLANTISI YAPILDI
V. Ardzınba Anıtı Toplantısı 20/05/2013. Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Leonid Lakerbaya, inşaatı süren 1. Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba’nın anıt mezarı ile ilgili olarak 16 Mayıs Perşembe günü yapılan Devlet Komisyonu toplantısı sonrasında inşaatın son durumu hakkında ilgili kuruluşlarla birlikte toplantı düzenledi.


18 Mayıs Cumartesi günü yapılan toplantıya, Moskova Taş İşleme Fabrikaları Genel Müdürü Aleksei Nagin, Vladislav Ardzınba Anıt Kompleksi İnşaatı Komisyon Başkanı ve Abhazya Kültür Bakanı Badrı Gunba, Abhazya Cumhuriyeti Devlet İnşaat Şirketi «Апсныргылара» Genel Müdürü Ruslan Tvanba ve Anıt İnşaatını sürdüren Сухумстрой» Şirketi müdürü Guram Haraziya katıldı.


Toplantıda, anıt kopleks inşaatının bugünkü durumu ele alındı. Anıt Kompleksinin 850 m2lik bölümünün tamamı granit taşı ile kaplanıyor. Granit, Finlandiya üretimi olan «PG Black» tipi olarak onay görmüştü. Başbakan Moskova’daki taş işleme işlemlerinin sonuçlanma aşamasında olduğu bilgisinin alındığını belirtti. Anıt mezarın 2,9 m x 2,3 m x 0,7m çapındaki kırmızı renkteki anıt taşının 15 Temmuz 2013 tarihinde konulması ile Zafer Bayramı törenlerinde açılışı yapılacak olan anıt mezarın ilk aşaması tamamlanmış olacak.


Kaynak: www.apsnypress.info        
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.