RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 11:52:02 tarihnde eklendi. 643 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medvedev; Abhazya ile Gürcistan sorununda

DİMİTRİ MEDVEDEV "ABHAZYA-GÜRCİSTAN SORUNUNDA TARAFLAR KARŞILIKLI OLARAK GÖRÜŞMELİDİRLER" DEDİ
Medvedev; Abhazya ile Gürcistan sorununda 21/06/2008. vesti.ru haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV; 21 Haziran tarihinde Snt. Petersburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapmış olduğu konuşmada "Moskova, Abhazya-Gürcistan Sorunu Bölgesinde görev yapan barış gücü askerlerine karşı yapılan provokasyon eylemlerine asla izin vemeyecektir" açıklamasında bulundu.

Dimitri MEDVEDEV; Snt. Petersburg Üniversitesi Hukuk fakültesi Öğrencilerine karşı yapmış olduğu konuşmada "bölgede görev yapan Barış gücü Askerleri, layıki ile görevlerini yerleri ne getiriyorlar ve uluslararası anlaşmalara bağlı olarak Gürcistan topraklarında da görevlerini yerlerine getiriyorlar." dedi.

Dimitri MEDVEDEV; Rusya ve Gürcistan arasında doğabilecek olan sorunların karşılıklı görüşmeler ile çözülmesi gerektiğini belirterek "Gürcistan, Rusya'ya yakın bir ülke. Anlaşmazlıklar, bura da toprak anlaşmazlıkları bir gerçek olarak duruyor, bugün için bir konum olarak karşımızda duruyor, sorunun çözümünde taraf olan yönetimler arasında karşılıklı görüşmeler sürdürülmelidir. İşte, bizler tam bu şekilde çalışacağız" dedi.

Dimitri MEDVEDEV "Rusya, barışsever bir ülkedir. Gürcistan'da Rusya gibi BDT üyesi konumunda bulunmaktadır. Tarihi ve kültürel ilişkiler bizleri birbirine bağlıyor, bugün için karşılıklı ilişkilerimiz iyi durumda bulunmuyor, ilşiki kurmak baskı kurarak ve güç kullanarak gerçekleştirilmemelidir. Bu mümkün değildir." vurgulamasında bulundu.

Dimitri MEDVEDEV; dört gün önce Gürcistan Devlet Başkanı Mihail SAAKAŞVİLİ ile görüştüğünü belirterek "varolan sorunlara aldırış etmeden karşılıklı görüşmelerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak. www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.